Učenici piju i za vrijeme nastave

Ugostiteljski objekti, unatoč zabrani, toče alkohol maloljetnicima Problem neprihvatljiva ponašanja učenika predstavljaju i roditelji koji negiraju i ne sagledavaju probleme koje imaju djeca.

Zajednička suradnja i protok informacija u preventivnom sprečavanju neprihvatljivih ponašanja učenika, posebno onih koja uključuju fizičko i psihičko nasilje među djecom, uništavanje školskog inventara, izostajanje s nastave i konzumiranje opojnih sredstava, prije svega alkohola, dogovorena je na radnom sastanku djelatnika PU Tomislavgrad, Srednje strukovne škole, Gimnazije Marka Marulića, Centra za socijalnu skrb, Doma zdravlja i Općine.

Sastanak je održan u organizaciji Vijeća mladih, a u cilju zajedničkog preventivnog djelovanja u sprečavanju različitih oblika asocijalnih ponašanja kod učenika srednjoškolske dobi. Naglasak je stavljen na potrebu zajedničke suradnje u cilju pomoći djeci koja dolaze iz problematičnih obitelji u kojima je nasilje usvojeno kao obrazac ponašanja, s obzirom na to da se upravo kod takve djece često uočavaju poremećaji u ponašanju.

Velik dio problema proistječe iz nepoštovanja radnog vremena ugostiteljskih objekata i točenja alkohola maloljetnicima, čak i pri trajanju nastave.

Problem su i roditelji koji negiraju i ne sagledavaju probleme koje imaju njihova djeca. Sastanku su nazočili pomoćnik za promet načelnika Policijske postaje i voditeljica odjela PP, pedagogice srednjih škola, ravnatelj Centra za socijalnu skrb, psihologinja u Domu zdravlja, predstavnici Općine, kao i predstavnici Vijeća učenika.

Predstavnici institucija će redovito pratiti problematiku i održavati radne sastanke te doprinositi prevenciji neprihvatljivih ponašanja među mladima na području općine.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.