Učenice iz Širokog Brijega sudjelovale na 12. Smotri turističke kulture

U sklopu Dana baštine i turizma od 18. do 20. listopada na Hvaru se održala 12. Smotra turističke kulture s temom “Kako su se liječili naši stari”.

Prva osnovna škola iz Širokog Brijega pozvana je kao gost sudionik i predstavnik hrvatske dijaspore.

Na smotri su nas predstavljale učenice 8. razreda Mia Ćavar, Katarina Lovrić i Lana Brekalo prezentacijom na temu “Narodne likarije – Kako su se ličili naši stari”. Rad je nastao uz mentorstvo nastavnica Olgice Marušić i Mare Bošnjak.

Prva osnovna škola pozvana je od strane Zavoda za odgoj i obrazovanje ŽZH da predstavlja hrvatsku dijasporu, a u izlaganju su ih pratile ravnateljica zavoda Jadranka Bošnjak i savjetnica Ivana Bubalo

U sklopu prezentacije predstavile su proizvode koje se i danas prave i izrazito cijene na našem području, a tu su se našli čajevi od raznih trava, prirodne kreme, ulja, hercegovački ćupter, med od bora, rakija, likeri i još mnogo toga. Djevojke su prezentirale narodne “likarije” Hercegovine svima nama na ponos.

Nakon Smotre uživali su u razgledavanju gradova Hvara, Starog Grada i Jelse.

Hvala domaćinima, gradu Hvaru, Uredu državne uprave na čelu s dr. sc. Nansi Ivanišević koji organiziraju ovaj događaj u suradnji s Prokulturom – Split te OŠ Hvar. Oduševljeni smo programom i gostoljubivošću domaćina, nadamo se da ćemo im uzvratiti gostoprimstvo, kazala je mentorica nakon uspješnog predstavljanja.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.