Ubrzo nove cijene eko testa i tehničkoga pregleda vozila u BiH

Nakon što su federalni i državni ministar prometa i veza Denis Lasić i Ismir Jusko održali sastanak zbog poskupljenja eko testa prilikom registracije vozila, formirana je radna grupa koja će usuglasiti i dostaviti novi pravilnik o tehničkim pregledima vozila, uključujući i jedinstveni cjenovnik.

Kako doznaje Klix.ba iz Ministarstva prometa i veza BiH, vozačima u BiH bi u narednih desetak dana trebale biti poznate nove cijene tehničkoga pregleda vozila i eko testa.

“Entiteti su izabrali svoje predstavnike za radnu grupu koji će donijeti rješenje za ovaj problem. Vjerojatno će već danas ili sutra kolegama na adresu biti proslijeđen rok za izradu pravilnika o tehničkim pregledima. Oni će, pored toga, izraditi i jedinstveni cjenovnik na razini BiH. Pored ovoga pravilnika, bit će revidirani i ostali pravilnici iz oblasti prometa”, kazali su iz Ministarstva prometa i veza BiH.

Radna grupa formirana je od predstavnika Ministarstva prometa i veza BiH, kao i nadležnih entitetskih institucija i Brčko distrikta.

Na pitanje mogu li vozači očekivati vraćanje stare cijene eko testa od 5 KM i povrat novca, iz nadležnoga ministarstva kažu da još ne mogu sa sigurnošću potvrditi kolike će biti nove cijene, ali naglašavaju kako svaki nepotrebni financijski nameti građanima BiH nisu prihvatljivi.

Podsjećamo, na poskupljenje registracije vozila u Federaciji BiH najviše je utjecalo povećanje cijena za eko test koji se plaća prilikom redovitoga tehničkoga pregleda vozila, a bez kojega nije moguće registrirati vozilo. Tako već tri mjeseca, umjesto 5 KM, vozači eko test plaćaju 22, 32 i 36 KM, ovisno o vrsti motora vozila.

(www.jabuka.tv)
2 komentara

  • Da bar urade taj test po struci,ni po jada,a ovako znam da samo znaju naplatiti,stosta bi se moralo promjeniti u zakonu o prometu,ovo su nesnosljivi nameti na nas standard,zakon o isiguranju vozila je čista krađa i drpanje novca građanima,zasto se ne uvede zakon da firme imaju placeno osiguranje na kao jedinstveno za sva vozila u firmi,zasto kad registrujem auto id firme placamo vodoprivredu sume i okolis pa opet ponovo pri zavrsnom racunu,dvostruke naplate jednoj te istoj firmi,kao mali obrtnik sam totalno ugrozen i sprijecen normalan razvoj obrta i obitelji samo zbog nameta,ovim tempom drzava unistava razvoj ekonomije,ah zar to njih briga,mediji su nam u sluzbi politike,a samo oni migu pokrenuti normalne tokove i zaustaviti lopovsku masineriju koja se zove drzava BIH i njezini mocnici

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.