Uborak je i danas bio blokiran, inspekcija utvrdila da nema medicinskog otpada – Jabuka.tv

Uborak je i danas bio blokiran, inspekcija utvrdila da nema medicinskog otpada

Informacija kako se u jednom od kamiona koji su deponirali otpad na deponiju Uborak nalazio medicinski otpad nije istinita, navode iz ureda za Odnose s javnošću Grada Mostara.

Nakon temeljitog pregleda kojeg su odmah potom obavili komunalni inspektori Grada Mostara, utvrdilo se na mjestu događaja kako je riječ o otpadu iz gradskog Doma za stare osobe, a koji NE spada u kategoriju medicinskog otpada.

U tom otpadu su pronašli pelene, bočice od infuzije i sl., a što ne spada u kategoriju medicinska otpada, kazali su iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove.

Jedna skupina ljudi bez problema može blikirati deponiju

Tijekom dana čitatelji su dostavili slike i informaciju kako Parkovi danas ponovo odlažu otpad u južni dio Mostara. Prije nekoliko dana su stanovnici ovoga dijela grada blokirali prilaz dvorištu koje je u vlasništvu JP Parkovi, te poručili kako neće dopustiti da se stvara divlja deponija na ovoj lokaciji.

Očito kako to nadležne nije natjeralo da odustanu od ove ideje, a ostaje nam za vidjeti hoće li građani biti primorani opet blokirati prometnice kako bi spriječili deponiranje otpada na ovoj lokaciji.

U međuvremenu, inspekcija na Uborku je zaključila kako u smeću koje kamioni prevoze tijekom cijelog dana nema medicinskog otpada. Nakon toga su prosvjednici dopustili da se otpad nastavi odlagati.

Njihova netočna informacija o odlaganju medicinskog otpada i nova blokada samo su pokazatelj koliko je jedna skupina građana preuzela kontrolu nad pristupom deponiji, odnosno, koliku nemoć pokazuju institucije u ovome slučaju, prenosi Pogled.ba.

Sve glasniji su zahtjevi da policija trajno osigura nesmetano odlaganje otpada na Uborku, ali se to još nije dogodilo. Ostaje za vidjeti koliko će ovakva situacija potrajati, ali činjenica kako skupina građana u bilo kojem trenutku može blokirati deponije govori kako odvoz otpada može biti prekinut u bilo kojem trenutku.

(www.jabuka.tv)