Ubojstvo u pokušaju: Godina i mjesec dana zatvora zbog pucnjave u Kočerinu

V. M. (52) iz mjesta Kočerin u Širokom Brijegu na Županijskom sudu u Širokom Brijegu nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i jednoga mjeseca zbog ubojstva u pokušaju i nedopuštenoga držanja oružja.

Za kazneno djelo Ubojstva u pokušaju sud je optuženom V. M. utvrdio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a za kazneno djelo Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci, te mu izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i jednoga mjeseca.

“Optužnicom ovoga tužiteljstva optuženom V. M. stavljeno je na teret da je dana 22. lipnja 2017. godine u mjestu Kočerin-Privalj, Široki Brijeg, u bitno smanjeno ubrojivom stanju zbog teškoga stupnja pijanstva, počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju”, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

“Optuženi se tereti da se u improviziranom ugostiteljskom objektu-šatoru najprije verbalno sukobio sa drugim gostima, a zatim i fizički, nakon čega je otišao svojoj obiteljskoj kući odakle je uzeo pištolj i sa istim se vratio do ugostiteljskoga objekta. Po izlasku iz vozila optuženi je repetirao pištolj i krenuo prema gostima, pa kad je to vidio oštećeni M.G. i pokušao ga zaustaviti, Mikulić je prema oštećenom ispalio tri hica, od kojih ga je jedan hitac pogodio u desnu nogu i nanio mu prostrijelne rane u predjelu desne natkoljenice”, dodao je Aničić za portal Jabuka.tv.

Također, optuženiku je stavljeno na teret da je u svojoj obiteljskoj kući držao automatsku pušku, četiri spremnika za istu, te 1480 komada streljiva, iako je znao da nabava i držanje automatske puške i streljiva građanima uopće nije dozvoljena.

Kako navodi Aničić, Županijsko tužiteljstvo će nakon analize pismenoga otpravka presude najvjerojatnije podnijeti žalbu na odluku o kaznenopravnoj sankciji.

(www.jabuka.tv)


48 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.