Ubojstvo banjalučkog biznismena detaljno planirano, pronađen ključni dokaz

Istražioci su u džepu napadača Željka Kovačevića pronašli mobilni telefon, koji je pomogao u brzom rasvjetljavanju mučkog ubojstva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića.

Slaviša Krunić i Žarko Pavlović ubijeni su u ponedjeljak oko 22:30 u klasičnoj sačekuši u Glamočanima kod Banjaluke.

Rafali s dvije strane

U obračunu koji je uslijedio između ubojica i Krunićevih tjelohranitelja ubijen je Kovačević. U automobil toyota u kojoj su u trenutku napada bili Krunić i Pavlović ubojice su ispucale više rafala, a prema neslužbenim informacijama u napadu su korišteni zaštitni meci.

Krunić je s teškim ozljedama prebačen u UKC Republike Srpske, gdje je ubrzo podlegao. U istom obračunu ranjen je Krunićev vozač Goran Ilić koji je, prema posljednjim informacijama, u stabilnom zdravstvenom stanju.

Iz istrage navodi da je ubojstvo Krunića unaprijed isplanirano i izvela ga je dobro organizirana kriminalna skupina, pa je kompletnu istragu preuzelo Republičko javno tužilaštvo.

Poznat identitet ubijenog napadača na Slavišu Krunića

Ubojice su s dvije različite strane sačekale Krunića, koji se u trenutku napada približavao kući, gdje ga je čekala supruga sa troje maloljetne djece.

Kada je Krunićeva toyota prišla imanju, ubojice su pod okriljem mraka ispucali rafale sa dvije strane. Koristili su pancirne metke, što također govori o riješenosti da se izvrši ubojstvo. Nakon što su Krunićevi pratitelji uzvratili vatru, ubijen je napadač Željko Kovačević, dok je drugi pobjegao prema obližnjoj šumi. Očigledno je da se radilo o unaprijed pripremljenoj likvidaciji Slaviše Krunića. Na mjestu obračuna pronađeno je više čahura koje će biti predmet vještačenja kako bi se utvrdilo točno koje su oružje koristili napadači, ali je očigledno da se radilo o automatskom oružju, ispričao je izvor iz istrage.

Policija je nakon ubojstva privela više osoba, među kojima je i osuđivani kriminalac Emilio Baldo. Njihovi alibiji se provjeravaju kako bi se utvrdilo gde su bili u vrijeme ubistava koja su šokirala Banjaluku.

U potragu za suradnikom ubojice ili više njih jučer su sudjelovali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP RS. Naoružani dugim cijevima i u pratnji specijalno obučenih pasa tragača, pretraživali su širi okrug Glamočana i sela Jablan u potrazi za ubojicom Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića iz Pala.

Veći broj pripadnika SAJ tragao je za materijalnim dokazima. Prema neslužbenim informacijama ubojica je pobjegao makadamskim putem prema Jablanu. U potrazi je sudjelovao i helikopter koji je nadlijetao sumnjivo područje. Ubojice su, prema nekim saznanjima imale sudionika koji ih je čekao u automobilu nekoliko stotina metara od mjesta ubojstva.

U vrijeme dok je trajala potraga za ubojicama iz kuće roditelja ubijenog Krunića dopirali su jauci ožalošćene obitelji. Susjedi u nevjerici prepričavaju tragediju, ali nitko nije mogao naći nijedan razlog zbog kojeg bi neko digao ruku na Krunića.

Na mjesto ubojstva došli su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač i direktor Policije RS Darko Ćulum, te ministar vanjskih poslova u Vijeća ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak i žena iz prvog braka Slaviše Krunića sa kojom je imao ćerku.

MUP RS: Privedeno više osoba zbog trostrukog ubojstva pored Banja Luke

Zaposleni u njegovoj tvrtki

Susjedi Krunića ispričali su jučer da su u ponedjeljak oko 22:30 sati čule rafalnu pucnjavu, ali da u prvi trenutak nitko nije ni slutio što se događa. Ranko Dobraš ispričao je za  da je preksinoć oko 22 sata krenuo u uobičajeni obilazak obiteljskog imanja Slaviše Krunića.

Oko 22:30 čuo sam jedan duži rafal, a zatim se začuo jauk. Mislio sam da netko slavi, a da je jauk ustvari plač Krunićevog djeteta. Odmah sam nazvao momka koji je bio kod Slavišine kuće. Zvao sam ga tri puta ali mi se nije javljao. Četvrti put mi je samo rekao da ne ga pitam ništa, ispričao je Dobraš.

Dodaje kako je ubrzo doznao šokantnu istinu.

U trenutku napada na Krunića u kući su bili Slavišina žena sa troje djece i dadilja. Dobraš je naveo da ne zna tko je mogao ubiti Slavišu, jer “u okolini nema čovjeka da je mrzio Krunića”, navodi Srpska.info.

Ima dosta mladih koje je Slaviša zaposlio u svojim tvrtkama, a ima i dosta onih kojima je pomogao, svi su ga cijenili i poštovali i stvarno ne znam tko je i zašto ovako nešto učinio, rekao je Dobraš.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.