Ubojica s Novog Zelanda prije pokolja pozvao na praćenje PewdiePiea

Pucnjava u džamiji Al Nnoor šokirala je cijeli Novi Zeland, ali i šire. Ubojica, opremljen videokamerom, ušao je u džamiju i u prijenosu uživo otvorio paljbu.

Iako je snimka prvotno objavljena na Facebooku, ta ju je društvena mreža veoma brzo skinula i blokirala.

No mnoge je šokirala poruka koju je ubojica izgovorio prilikom ulaska u džamiju.

Zapamtite ljudi, pretplatite se na PewdiePiea, rekao je ubojica prije nego što je počeo pucati.

Referenca se odnosi na kontroverznog jutjubera PewdiePiea, pravog imena Felix Kjellberg, koji se posljednjih mjeseci “bori” za popularnost na YouTubeu.

Čim se u medijima pojavila informacija da je napadač spomenuo PewdiePiea, na internetu su se pojavile optužbe da je pokolj napravljen u njegovo ime.

Međutim, PewdiePie nije baš oduševljen činjenicom da je njegovo ime spomenuto u najgorem pokolju u povijesti Novog Zelanda.

Mučno mi je jer je ta osoba spomenula moje ime, napisao je PewdiePie na Twitteru te izrazio sućut žrtvama i njihovim obiteljima.

I dok su neki optuživali PewdiePiea za napad, drugi su stali u njegovu obranu i pokušali logičnim argumentima smiriti cijelu situaciju, piše Zimo.co.

Ovo je prvi put da se PewdiePieovo ime spominje u kontekstu takve tragedije. Dosad su njegovi najzagriženiji poklonici svoje “promotivne aktivnosti” ograničavali na hakerske upade u nezaštićene mreže i pozivanje na pretplatu na njegov kanal na YouTubeu.

(www.jabuka.tv) Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.