Ubojica iz Gradačca nije imao suradnike u policiji

Istraga o zločinu u Gradačcu u BiH, kada je Nermin Sulejmanović u kolovozu ubio svoju bivšu suprugu i još dva muškarca, a tri osobe ranio, utvrdila je da ubojica nije imao suradnike u policiji, no protiv nekih od njih vode se stegovni postupci zbog teže povrede dužnosti, kazali su istražitelji.

Gotovo tri mjeseca trajalo je utvrđivanje okolnosti pod kojima su ubijeni Nizama Hećimović, bivša Sulejmanovićeva partnerica, te turski državljani Čengiz i Denis Onder, a prvenstveni je cilj bio utvrditi je li ubojica iz policijskih izvora dobio informacije o tome gdje se skriva njegova bivša supruga, koja se prije toga žalila na njegovo nasilno ponašanje i fizičko zlostavljanje.

Sulejmanović je 11. kolovoza oteo bivšu suprugu i malodobno dijete iz kuće njene tetke, gdje je potražila utočište nakon bijega od nasilnog bivšeg partnera. Odveo ih je u jednu vikendicu i tamo brutalno ubio bivšu partnericu pred djetetom, uz video prijenos na jednoj društvenoj mreži.

Potom je nastavio ubilački pohod ulicama Gradačca usmrtivši dvojicu Turaka te ranivši još tri osobe od kojih je jedna bila policajac. Kada su ga locirali i opkolili policijski specijalci počinio je samoubojstvo, piše Hina.

Tužitelj Dalibor Bingas koji je vodio istragu kazao je u četvrtak kako je utvrđeno da je Sulejmanović danima prije ubojstva otkrio gdje se nalazi njegova bivša supruga, a u tome nije imao pomoć bilo koga iz policije, kako su nagađali mediji sugerirajući da je lokaciju ubojici mogla otkriti policajka Dženana Selimović, koja je s ubojicom navodno također bila u vezi.

Ništa ne ukazuje da je netko surađivao, pogotovo od policijskih službenika, s počiniteljem Nerminom Sulejmanovićem, kazao je Bingas.

Ravnatelj uprave policije Tuzlanske županije Dževad Korman potvrdio je kako je Selimović ipak pod suspenzijom, no ta mjera nije povezana sa zločinom što ga je počinio Sulejmanović. Ona te još nekoliko policajaca iz Gradačca, kazao je Korman, suspendirani su i pod unutarnjom istragom zbog teže povrede službene dužnosti, no nije želio pojasniti o čemu je točno riječ.

Nizama Hećimović je prije ubojstva tražila da se njenom bivšem suprugu izrekne mjera zabrane prilaska, no općinski je sud to odbio.

Glavni županijski tužitelj Tomislav Ljubić kazao je kako je taj propust isključivo stvar koje se tiče sudbene vlasti, a tužitelji niti policija na nju nemaju nikakav utjecaj.

Tijelo ubojice Sulejmanovića do danas nije pokopano i pohranjeno je u mrtvačnici u Tuzli jer ga nitko od obitelji nije želio preuzeti, prenijela je Hina.

Tijelo monstruma iz Gradačca nitko ne želi preuzeti

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Zar je itko pomislio da će reći da je surađivao s policijom. Ne znam kakva sudbina čeka pošten narod u ovoj državi kad nam se pita mafija i narkokarteli.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.