Ubila se 21-godišnja srpska influencerica i youtuberica

Kristina Đukić (21), srpska gamerica, youtuberica i influencerica, preminula je u srijedu navečer.

Na našu veliku žalost moram vas obavijestiti da Kika više nije s nama. Želim ovim putem izraziti sućut njenoj obitelji i svim ljudima koji su je voljeli i poznavali… Volim te, Kiko, zauvijek, počivaj u miru, objavljeno je na njezinom Instagramu putem stroyja, a u istoj objavi stoji da Kikin Instagram sada vodi njezina prijateljica, influencerica Laura Tešanović.

Prema pisanju srpskih medija, mlada djevojka si je oduzela život, navodno jer nije mogla izdržati pritisak javnosti kojem je bila izložena na društvenim mrežama.

U središte pozornosti šire javnosti u Srbiji došla je zbog svoje javne svađe s jednim od najpopularnijih youtubera, Bakom Prasetom koji ju je u više navrata izvrijeđao, a o tome se govorilo i u sklopu Jutarnjeg programa jedne srpske televizije.

Kika je tad u jednom intervjuu otkrila da dobiva prijetnje i uvrede putem društvenih mreža, a iako je tad naglasila da to ne shvaća osobno, čini se da je to na nju ipak ostavilo traga.

Uglavnom dobivam prijetnje i uvrede od male djece, ne shvaćam ništa osobno i ozbiljno, ali nakon ove drame kad izađem na ulicu pitam se možda mu je netko obožavatelj i možda će mi nešto napraviti. Možda je bolje ne izlaziti iz kuće, rekla je tad za Blic.

Na Instagramu se javila i njezina majka Nataša koja je napisala: S ogromnim bolom vas obavještavam da je moja Kika jučer preminula. O datumu sahrane ću vas obavijestiti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Natasa Djukic Velickovic (@natadjukic_)

Od Kristine se oprostio i influencer Miloš Bajić, poznatiji kao Miloš HD.

Sve što bih želio reći, a ima mnogo toga, sada bi bilo suvišno. Počivaj u miru mala, volim te i neka te anđeli čuvaju, napisao je Miloš.

Mira Vladisavljević, direktorica Balkan Tube Festa, oglasila se nakon što je Kika počinila samoubojstvo.

Kako je rekla, tragedija se dogodila nakon što se Kika, kako tvrdi, bolno borila s cyberbullyingom, vrstom nasilja na društvenim mrežama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kika (@kikax3)

Kristina je rođena 25. srpnja 2000. godine u Beogradu, gdje je završila osnovnu školu. Upisala je željezničku srednju školu, no ubrzo se prebacila u trgovačku. Na svom YouTube kanalu imala je 700.000 pretplatnika, a na Instagramu je imala 388.000 pratitelja.

Osim tematskih videa na YouTubeu, je objavljivala i vlastite pjesme. Pjesma pod nazivom Penjem se na tron ima preko sedam milijuna pregleda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kika (@kikax3)

(www.jabuka.tv)