U ŽZH-u manje 30 prvašića i čak 224 srednjoškolca!?

U srednje škole u Zapadnohercegovačkoj županiji u novu školsku 2017/18. godinu upisana su čak 224 učenika manje u odnosu na godinu ranije, a i broj prvašića u osnovnim školama manji je za tridesetak, pokazali su preliminarni podaci Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, javlja Radio Široki brijeg.

Slična je situacija u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, kada je o prvašićima riječ, a još gora po pitanju srednjoškolaca – upisan je čak 441 učenik manje nego u školskoj 2016/17.

Drastičan pad broja upisane djece u osnovne i srednje škole nastavljen je i u ostalim županijama pa je tako u cijeloj Federaciji BiH u prve razrede osnovnih škola upisano 736 djece manje nego prošle godine, a u prve razrede srednjih škola 1.108 učenika manje!

To znači da su u Federaciji BiH u godinu dana nestala čak 74 razreda s po 25 učenika!?

(www.jabuka.tv)

23 komentara

 • Shebali ste školu, srozali kriterije, djece ionako nema. Par profesora koji vrijede gube dah, vide da se bore s vjetrenjačama. Crno nam se piše..

 • bolje da ih je manje – misleci , da je smisao u kvaliteti obrazovanja. dosad je bio broj bitan .vidimo sta je dosada i kako obrazovano – stoka sitnog zuba !!!

 • Hercegovina je toliko lijepa a kako se stvari razvijaju zadnjih godina, netko drugi će uživati u njezinim čarima a ne mi i naši potomci. Tko je kriv? Nitko drugi doli narod sam što trpi ovakvo stanje i zabija glavu u pijesak i pravi se da će se stanje samo od sebe popraviti, e neće…

 • Imamo pad broja Hrvata, ali zato nas Bošnjaci spašavaju, ne da je novih 7 muslimana se upisalo već je taj broj još i veći, a tek šta će ih doći. U Lijanovića samo Bošnjaic rade koji dolaze autobusom s lijeve obale, u tvornici Lišto već radi 60 muslimana, A3 većina muslimani, kao i sve ostale građevinske firme. Ljudi ovo je za plakat!

  • Ne mogu našim ljudima platiti pošteno jer moraju sve uzeti sebi pa su doveli njih da im rade za niže plaće, ali ako (zapravo više odgovara kada) nas prešišaju brojčano, radit će naše gazde kod njih, a mi ostali u Deutschland

 • Samo glasajte za udbase i lopove pa ce biti
  jos bolje, Fra Buntic spasavo Hercegovinu,
  a veliki vodja Dragance raseljava!!! A vaman Fratri zelim da otvorite oci i podjete putem Fra Buntica a ne Covica!!!

 • Hvala ti dragi Dragane-reče fra Ševo.Eto zbog čega narod iseljava.Fra Ševo je to “lijepo”rekao u jednoj rečenici.

 • Nije to nista sta ce bit za 5 godina
  Vec 7 godina ne radim samohrana majka troje djece, mogu samo molit boga da čim prije odu u svit, nikakva primanja a računi stižu, dječji doplatak ovde i ne postoji bar za ovo najmlađe, pravo na socijalno nemaš
  Čemu se nadat u ovoj državi koja gleda samo da nas unisti

 • Dragi Dragane,Dragi Vođa,ovo vanjski neprijatelj laže,ne iseljava narod,a đaka je svakim danom više,pa uvozimo ih.

 • Raj 95!Dragi Dragane!Dragi Dragane! Nešto se “uščulo” u ovoj ustajaloj bari,a narod je čisti izvor i videć da baru ne može izbistriti ne preostaje ništa drugo nego iseliti.Odlaze mladi,djeca,ono najčistije ,a naša bara svakim danom zamućenija i sav talog isplivao na površinu.

 • Raj 95!Dragi Dragane!Dragi Dragane! Nešto se “uščulo” u ovoj ustajaloj bari,a narod je čisti izvor i videć da baru ne može izbistriti ne preostaje ništa drugo nego iseliti.Odlaze mladi,djeca,ono najčistije ,a naša bara svakim danom zamućenija i sav talog isplivao na površinu.

 • Budućnost Hrvata u BiH je sa Bošnjacima i sa Srbima. Zablude su da će igdje postojati etnički čist prostor. Živjet će se zajedno i izmješano smetalo to nekome ili ne smetalo.

Komentiraj: