U ŽZH očekuju dolazak 1.200 novih doza Pfizerova cjepiva

U Županiji Zapadnohercegovačkoj dosad je cijepljena 3.101 osoba, a u toj županiji danas očekuju oko 1.200 novih doza Pfizer cjepiva, potvrdila je to ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Andrea Jurić, istaknuvši kako su snimili i videospot koji promovira imunizaciju.

Navela je kako su u ŽZH građani cijepljeni Pfizerom, AstraZenecom, Sinovacom i Sinopharmom te da je od ukupnog broja cijepljenih njih 2.643 cijepljeno jednom dozom, a 458 s dvije doze.

Očekujemo da će danas doći oko 1.200 novih doza Pfizer cjepiva. Isto tako, saznali smo da su nove doze AstraZenece stigle u Bosnu i Hercegovinu i uskoro bi trebale doći i do našeg Zavoda, kazala je Jurić.

Dodala je kako cijepe najugroženije, a među njima su zdravstveni djelatnici, osobe koje rade u staračkim domovima i koje brinu o starijim i iznemoglim osobama, starije osobe, osobe s kroničnim bolestima, novinari i osobe koje rade među većim masama ljudi.

Jurić je otkrila i sljedeće korake u kojima će Zavod za javno zdravstvo poticati stanovništvo na cijepljenje i ukazivati na prednosti.

Sljedeći plan nam je promocija imunizacije jer nam stižu veće količine cjepiva u idućim tjednima. Uradili smo zbog toga prvi videospot promocije imunizacije u Bosni i Hercegovini. Sljedeći cilj nam je da se, prema planu imunizacije, osiguraju mjesta kao što su sportske dvorane, u kojima bi bili punktovi za okupljanje većeg broja ljudi. To je na sebe preuzelo županijsko Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi, a Zavod nastavlja s promocijom imunizacije, ustvrdila je Jurić u razgovoru za Fenu

Kada je riječ o strahu i nepovjerenju koje je kod stanovništva prisutno po pitanju cjepiva, Jurić naglašava kako mjesta za zabrinutost ne treba biti.

Postoje mnoge nedoumice glede cjepiva. Zbog toga je najbolje razgovarati s liječnikom koji vas cijepi. Njemu je potrebno reći od kojih kroničnih oboljenja bolujete, jeste li imali nekakve prethodne alergijske reakcije. Onda će vas on savjetovati u skladu s time što ste mu naveli. Naravno da postoji rizik od određenih nuspojava, a jedno od takvih cjepiva je AstraZeneca koje se ne preporučuje ljudima koji imaju problema sa zgrušavanjem, niskom dozom trombocita, ženama koje koriste kontracepcijske pilule i pušačima, zaključila je Jurić za Fenu te još jednom podsjetila kako je cijepljenje put prema rješenju pandemije koronavirusa.

Inače, ŽZH je ukinula je prije par dana policijski sat, a prema posljednjem izvješću, nisu imali novozaražanih osoba.

Objavljen promotivni spot Zavoda za javno zdravstvo ŽZH za cijepljenje

(www.jabuka.tv)


19 komentara

  • Mozda su to one sto su zabranjene u dosta drzava pa da mi primimo jer smo otporniji mozda. A imali iko da detaljno objasni sta se desava kad taj kemijski RNK ugrade u nas osnovni bozji gen po kojem smo covjek. Moze li iko objasnit sta znaci kad ti metali aluminij i drugi slobodno lutaju i nemogu se ujedinit sa nasim tjelesnim stanicama, a sta rade tumorne stanice u nasem organizmu iz te vakcine,a zasto su krepale zivotinje na kojima su radeni pokusi, pa smo sad mi pokusni pacovi, a zasto oni ne odgovaraju za nus pojave nego mi, a kako su pronasli vakcinu ako nisu ni izolirali virus da znaju sta je pa onda da znaju koja ce vakcina djelovat,da imam dva zivota mozda bi dala jedan za pokus, valjda imam pravo na pitanja kad se radi o mom jedinom zivotu koji mi je dao Bog savrseni vjerni istiniti koji je umro za mene na krizu da me oslobodi i ozdravi i spasi i otkupi ili to nije dovoljno,a sad je moja vakcina savrsena, zakon zivota u Kristu me oslobodio od zakona grijeha i smrti i bolesti,i zbog Njegove milosne zrtve na Krizu ja zivim i zdrava sam pa zasto bi se rugala Bogu koji me ljubi i sve mi pribavio svojom mukom i smrti, i dao mi rijec kao lijek evo Izaia 53, 4-6, evo psalam 103, 1-4, evo mudre izreke 4, 20-22, evo prva petrova 2,24, evo Matej 8, 16-17. itd, iscjeljenje mi pripada jer su me Isusove rane iscjelile jer On nije bio kriv pa ne treba dvije rane On je bio izranjen da mi svi zivimo zdravi koji vjerujemo u Njega, ja zivim jer moj izbavitelj zivi, a on je pobjednik i vlada nebom i zemljom i koji su se pokajali i predali Njemu i trude se da ne grijese prebivaju pod zastitom visnjeg i da tisuce i deseci tisuca padaju pored njih nece im nauditi jer KRIST KRALJUJE……..

  • Misli glavom. Da barem ima neka kriticna masa da misli kao vi. A ne ko ovce sta narode ovosjvetski idioti oni pognuli glave i govore sto mora bit bit ce . Tugo moja . Svojom glavom nemisle Sekunde. Gledam danas jednog prosvjetnog djelatnika izlazi iz Gumnazije sjeda sama u auto nabila brnjicu i tako vozi sama . Jadu jadni cega se boji samu sebe.

  • Ima nas koliko ima. i bit će nas sve više kad i ovi cijepljeni shvate da nema povratka u normalu i da će se morati cijepiti svako 6 mjeseci. Polako

  • Bog joj i jest dao razum pa pita. A čitav svit je lud pa i on počeo sve više pitati o ovoj injekciji. Da smo se i za ranije pitali možda bi djeca bila zdrava a i rakova bi bilo manje.

  • Opet ti sendvičaru zatupljeni. Ali doći će jesen pa ćemo vidjeti kako ti je s” cjepivom” samo se ismijavaj ako dočekaš jesen uopće.

  • Nem smiju se raditi eksperimenti nad ljudima, virus nije izolirannezna se sta je a unaprijed proizveli vakcine,sve da nije unutra RNK.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.