Mostar: Za vikend razbojstvo u poslovnici Lutrije te pljačka stambenog kontejnera na putu za Aluminij

U Dnenvnom izvješću MUP-a HNŽ-a navodi se kako su za vikend zabilježene dvije veće krađe.

Prvo je u subotu 15. svibnja, oko 21 sat, PU Mostar je obaviještena da je u poslovnici “Lutrije BiH” u Ulici Kralja Tomislava izvršeno razbojstvo.

Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije, te je utvrđeno da su u poslovnicu ušle dvije NN maskirane osobe i uz prijetnju pištoljima od djelatnice otuđili veću količinu novca. Na licu mjesta izvršen je očevid, upoznati tužitelj, Odjel kriminalisitčke policije, te sve policijske patrole na terenu koje poduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji počinitelja ovog kaznenog djela.

U nedjelju 16-. svibnja na adresi Put za Aluminijski kombinat djelatnici PU Mostar izvršili su očevid u stambenom kontejneru koji je u sklopu i vlasništvu poduzeća “Basic Company”, a čiji je vlasnik prijavio provalnu krađu.

Po izjavi istog iz objekta su otuđeni trimer za košenje trave, dvije kutije alata, manji tv uređaj, fleks bušilica, motorna pila, pila zubara, te razni uredski i školski pribor, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Proteklog vikenda iz oblasti spriječavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNŽ-a, registrirano je 14 prijava, i to na području Mostara sedam, na području Čapljine dvije, na području Prozor-Rame jedna, na području Čitluka jedna, na području Stoca dvije i na području Jablanice jedna.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su tri prekršaja, i to na području Čapljine jedna, na području Stoca jedna i na području Jablanice jedna.

Zabilježena je i 21 prometna nesreća, od čega na području Mostara 11, na području Prozor-Rame jedna, na području Konjica tri, na području Čapljine četiri, na području Jablanice jedna i na području Neuma jedna. Jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, dvije osobe su zadobile lakše tjelesne ozlijede, dok je jedna osoba zadobila ozlijede neutvrđenog stupnja, priopćeno je iz MUP-a HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)