U ŽZH 16 novih slučajeva koronavirusa, u HNŽ-u 40 – Jabuka.tv

U ŽZH 16 novih slučajeva koronavirusa, u HNŽ-u 40

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke registrirano je 16 novih slučajeva koronavirusa od 84 testirane osobe.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar do 12:00 sati, najviše novozaraženih je iz Širokog Brijega8 (5 muških i 3 ženske). U Ljubuškom su četiri novozaražena (2 muške i 2 ženske), u Grudama dva (1 muška i 1 ženska) te u Posušju dvije ženske osobe.

Od koronavirusa oporavilo se 11 osoba, od kojih pet iz Gruda, četiri iz Posušja te dvije iz Ljubuškog.

U samoizolaciji nalazi se 85 osoba, dok su 23 osobe izašle iz samoizolacije.

Na području Županije Zapadnohercegovačke aktivno je 76 slučajeva koronavirusa. Najviše ih je u Širokom Brijegu – 43. Slijede Grude sa 17, Ljubuški s 11 te Posušje s pet aktivnih slučajeva, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

U HNŽ-u 40 novozaraženih

U protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 40 novih slučajeva koronavirusa. Iz Mostara je 15 novozaraženih, iz Konjica 12, šest iz Neuma, četiri iz Jablanice te po jedan iz Čapljine, Ravnog i Prozor-Rame.

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar na bolničkom liječenju trenutno je 19 bolesnika, od kojih su četiri na invazivnoj i jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirano je pet, a otpuštena tri pacijenta.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su u utorak 19 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 516 rješenja. Ukupno su izdana 25.143 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)