U Vitezu potpisani ugovori s Vladom RH za projekte Hrvata u BiH

U petak je u Vitezu u Poslovno – Franšiznom centru održan svečani program povodom potpisivanja ugovora za programe i projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini. Na svečanosti su sudjelovali Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te brojni uzvanici iz političkog i društvenog života Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Naš strateški kontinuitet i prioritet je hrvatski narod. Projekti su ovdje da suradnja i veza pripadnika hrvatskog naroda bude što čvršća i da budemo što posvećeniji jedni drugima, kazao je Zvonko Milas tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Milas je dodao da je Vlada Hrvatske dolaskom u Vitez pokazala da joj je hrvatski narod u Bosni i Hercegovini prioritet.

Hrvatski član predsjedništva BiH Dragan Čović kazao je da je zajedništvo osnova hrvatskoga naroda.

Bitno je pokazati da je hrvatski narod u BiH jednakopravan i državotvoran. Ovo je naša domovina. Dosta toga možemo uraditi uz podršku Vlade Republike Hrvatske, dodao je Čović ističući kako se ovim događajima u Vitezu zatvaraju vrata pričama koje govore o razdvojenosti Hrvata Hercegovine, Središnje Bosne i Posavine.

Podsjećamo kako je Vlada Republike Hrvatske na 108. sjednici održanoj 26. srpnja 2018. godine donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2018. godinu.

U Vitezu obilježen Dan nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg Bosne

Financijska sredstva koja su osigurana u proračunu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske raspodijeljena su na 105 programa i projekata i to za područje kulture za 31 projekt, za područje obrazovanja i znanosti 23 projekta, za područje zdravstva 16 projekata i za ostala područja 35 projekata.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

 • hvala vam evo pomogli ste mi imam tvrdu stolicu dva dana odmah me protra na DVOR preporuka svima evo lijeka ko ima problema sa stolicom da čita ovo

 • Članak nije kompletan, jer nije naveden iznos kojim Hrvatska svake godine “pomaže” Hrvate u BiH, a on iznosi 25 milijuna kuna tj. oko 6 milijuna maraka. A većina ionako završi na nekim bezvrijednim projektima poput obnove zvonika crkve i slično…

  Malo je reći sramota! Bolje da i ne pomažu.

 • Čudno kako se broj aktivnosti uvijek poveća pred izbore. Znači, pare postoje ali se ne dijele dok ne dođe mjesec dana pred izbore.
  Uostalom sve će te pare završiti u džepovima stranačkih poslušnika. Najviše me, od svega, boli što ne možemo ništa poduzeti da se ovdje nešto promijeni. Jadnom narodu na kraju ništa ne preostaje nego put pod noge i via Germania.

  5
  2
  • Nepismen si i zlonamjeran… Ova pomoć je bila i prošle, a i pretprošle godine, dakle ne uklapa se u tvoj narativ “povećanja aktivnosti pred izbore”. I neće završiti u džepovima stranačkih moćnika, već ima jasno objavljeno koji je projekt dobio koliko. To što je većina projekata upitne vrijednosti za širu populaciju je drugi par opanaka.

   Vjerojatno si plaćen da širiš negativnu propagandu.

   1
   2
 • TAKO JE .iMA NA OVOM PORTALUI NEKOLIKO UDBAŠKIH ILI PLATFORMAŠKIH ULIZICA BJEDNIKA I PLAĆENIKA KOJI SVAKU VJEST KOMENTIRAJU KAKO JE ZA SVE KRIV HDZ. NARAVNO , DOK SU NA VLASTI BILI JADNICI IZ LIJANOVE PLATFORME I UDBAŠI NA BATERIJE ,ODNOSNO ĐAPIĆ-JURIŠIĆEVE USTAŠE PO INSTANT RECEPTU , SVE JE BILO ZA PET.NIJE BILO NEZAPOSLENIH , NIJE TREBALO IĆI U NJEMAČKU, SOCIJALNA POMOĆ JE BILA NA VISINI PLAĆE I SLIČNE BEDASTOĆE.
  AKO JE I OD LIJEVE, TZV.ANTIFA ,PARAZITSKE NEOKOMUNISTIČKE KLIKE-PREVIŠE JE.NJIMA NIŠTA HRVATSKO NE TREBA , TOJ SORTI SMRDI SVE ŠTO NAMA CVJETA.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.