U Vitezu obilježen Dan nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg Bosne

Polaganjem vijenaca na spomen obilježju hrvatskim braniteljima i svečanom akademijom u petak je u Vitezu obilježen Dan nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg Bosne.

Lazar Martinović, predsjednik udruge nositelja ratnih odličja HVO Herceg Bosne u svome obraćanju nazočnima u kino dvorani Hrvatskog doma Vitez poslao je poruku Hrvatima, posebice onima u Središnjoj Bosni. Osvrnuo se i na presude koje su donesene u Haškom sudu gdje su Hrvati i Srbi osuđeni kao zločinci a njihove vojske kao zločinačke, dok se bošnjačke žrtve konstantno preuveličavaju.

Zvonko Milas, glavni tajnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske izrazio je zadovoljstvo velikim brojem okupljenih ljudi, ali i zajedništvom koje je iskazano.

Sretan sam kada vidim da i dalje čuvate one vrijednosti za koje ste se borili. Nisu to vrijednosti koje se čitaju iz knjiga, s njima ste rođeni. Ne može se ljubav prema domovini naučiti, dodao je Milas.

Hrvatski član predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je svima obljetnicu i naglasio da treba biti ponosan u današnje vrijeme jer se na ovaj način može govoriti o prošlosti.

Bez obzira koja god stranka bila na vlasti, ona treba služiti hrvatskom narodu, dodao je Čović u svom obraćanju.

Prigodne zahvalnice za osobit doprinos radu Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg Bosne dobili su Zdravko Lovrinović, IIvan Sabljić, Leo Leko, Ivan Lukač, Marijan Opačak, Jozo Miličević, Ante Šimunović, Zvonimir Čilić, Rade Stojić, Jelka Miličević i Zvonko Milas.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Pa bogati kako vas samo nije sramota? Tko su ti nositelji partijskih sindikata, daj objavite gubi više otvoreno da i mi branitelji od prvoga do zadnjega dana znamo tko nam je pokrao odličja, činove, povlaštene mirovine i ostale privilegija. Gubi!

  • Jeli vi zaista mislite da mozete da radite sta hocete.Halooooo.Ovo je Bosna I Hercegovina I samo se zanosite sa veliko hegemonostickim idejama.Sanjate da ste gazde, a to nikada biti nece.Sellama, Namaza, Burki,dzamija ce sve vise I vise imati.Tako da plasite mecku sa resetom.

  • Lazar Martinovic 😂😂😂gdje nadjoste ovog Srbendu da vas Hrvate predstavlja?vi zaista nemate nista autohtono svoje,nego pokatolici dio Srba i Bosnjaka i nazovi ih Hrvatima!ovom ni ime niste promijenili,Lazo brisite,Josip Martinovic!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.