U utorak tradicionalna manifestacija ”Izbičijada”

Sve je spremno za proslavu još jedne narodne veselice i druženja na Izbičkom polju koje se pod nazivom “Izbičijada” ove godine obilježava po devetnaesti put u širokobriješkom selu Izbično. Ova nadaleko poznata manifestacija, koja se tradicionalno održava 16. kolovoza, i ove će godine okupiti brojne Izbičane, rodbinu i prijatelje na jednom mjestu uz ugodno druženje i zabavu.

Službeni program započinje u 18.00 sati odigravanjem nogometne utakmice između ekipa MZ Izbično i Dobrkovića. Nakon utakmicae slijedi uobičajeno natjecanje u bacanju kamena s ramena u kojem se, već tradicionalno, okupe najbolji bacači kamena iz Hercegovine i šire.

Od 20.00 sati slijedi nastavak programa na središnjoj pozornici nastupom kulturno-umjetničkih društava. Uz domaćina, HKUD Brda, ove godine tradicionalne plesove, pjesmu i kola svojim koreografijama predstavit će HKUD Mokro, HKUD Uzarići te HKUD Hercegovac.

Nakon nastupa KUD-ova slijedi neizbježno veliko kolo u taktovima Truse, a za dobru zabavu i raspoloženje do ranih jutarnjih sati pobrinut će se sastav “Stare note”.

I ove godine priređuje se bogata tombola a vlasnike sretnih listića očekuje LCD TV te niz ostalih vrijednih nagrada. Svoje kulinarsko umijeće ponovno će na Izbičkom polju pod zvijezdama pokazati TV kuharska zvijezda Almo Čatlak.

Povodom obilježavanja stote obljetnice osnutka župe Izbično, te niza drugih obljetnica koje će se obilježiti naredne 2017. godine na ovogodišnjoj Izbičijadi biti će zabilježeni prvi kadrovi dokumentarnog filma koji se priprema za ovaj veliki i značajan događaj.

Sudeći i po vremenskoj prognozi i ove godine se na izbičkom polju očekuje još jedno nezaboravno druženje.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj: