U trgovini prehrambenim proizvodima promet u travnju pao za 23 posto

Ukupan promet trgovine na malo u BiH u travnju ove godine, promatran u tekućim cijenama, zabilježio je pad od 24,4 posto u odnosu na ožujak ove godine.

Pad prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima (hranom, pićem i duhanskim proizvodima) od 23 posto, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima zabilježen pad prometa od 21,2 posto.

Promatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u travnju zabilježio je pad od 24,5 posto u odnosu na ožujak ove godine. Pad prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima od 23,6 posto, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima pad prometa iznosio 24,8 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Na godišnjoj razini, ukupan promet trgovine na malo u BiH, promatran u tekućim cijenama, u travnju ove godine zabilježio je pad od 33,5 posto u odnosu na isti mjesec lani. Promet prehrambenim proizvodima pao je za 20,5 posto, dok je promet neprehrambenim proizvodima pao za 32,8 posto u odnosu na travanj 2019.

Promatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo zabilježio je pad od 34,5 posto u odnosu na travanj 2019. godine. Promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 21,4 posto, a promet neprehrambenim proizvodima za 38,1 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

(Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.