U treći tjedan prosvjeda ušli pod snijegom: Naš duh ništa neće uništiti

”Možda nam je hladno, ali naš duh ništa neće uništiti, ostajemo ovdje koliko god treba”, rekli su za portal Jabuka.tv radnici koji prosvjeduju ispred tvrtke Lijanovići.

Prosvjed je ušao u treći tjedan koji je radnicima donio snijeg, buru i ekstremno niske temperature.

prosvjed_radnici_lijanovici_snijeg_1

Podsjećamo, bivši radnici tvrtke Lijanovići, te mnogih drugih tvrtki koje su se povezivale s radom nekadašnje mesne industrije traže isplatu zarađenih plaća i doprinosa.

Radnici su već dvije noći proveli pod snijegom na Visokoj Glavici u Širokom Brijegu, šator su skoro u potpunosti zatvorili te se griju na malu peć.

prosvjed_radnici_lijanovici_snijeg_4

”Mi samo želimo svoje zaređene novce, nismo socijalni slučajevi kao što to neki žele prikazati, mi samo želimo ono što smo svojim radom zaradili,” jedna je od najčešćih rečenica koju radnici izjave prilikom posjete novinara.

Prosvjed je počeo 12. prosinca 2014. godine, nakon što se radnicima nitko nije obratio, oni su odlučili doslovno kampirati ispred sjedišta posrnulog mesnog giganta na Visokoj Glavici.

prosvjed_radnici_lijanovici_snijeg_6

Jerko Ivanković Lijanović, dopredsjednik Boljitka i suvlasnik tvrtke Lijanovići, poručio je pak iz Sarajeva, kojeg ne smije napustiti zbog sudske zabrane, kako suosjeća s njima te da on nije krivac za to i da bi volio dočekati Novu godinu s radnicima na Visokoj Glavici. Lijanović pak ističe da su radnici bili dobro plaćeni dok su radili za njega, a Upravu za neizravno oporezivanje optužuje za nezakonitu blokadu računa tvrtke.

prosvjed_radnici_lijanovici_snijeg_2

Trakavica na Visokoj Glavici se nastavlja, radnici ne odustaju od svojih potraživanja te su istaknuli da ih ne zanimaju priče oko vlasništva tvrtke i proizvodnih pogona već da žele isplate svojih plaća i uplate doprinosa.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)46 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.