U travnju promjenjivo vrijeme, srednja temperatura ispod višegodišnjeg prosjeka

Statističke analize pokazuju da će srednja temperatura u travnju biti nešto ispod višegodišnjeg prosjeka. U travnju se očekuje dosta promjenjivo vrijeme s toplim i hladnim periodima –  kazao je Agenciji Fena klimatolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH Dženan Zulum.

On je naglasio da se očekuje nastavak padalina i sljedećih dana.

„Padaline očekujemo i sljedećih dana, a bit će intenzivnije pogotovo tijekom sutrašnjeg dana u Hercegovini“, kazao je Zulum.

Prosječna temperatura u glavnom gradu BiH u travnju iznosit će  9,5 stupnjeva Celzijevih. U Mostaru srednja temperatura će biti 13,3 stupnjeva, u Gradačcu 11,3 , u Zenici 10,6 , u Tuzli 10,4, a za područje Bihaća ova temperatura iznosit će 10,7 stupnjeva Celzijevih.

„Očekivane količine padalina bi trebale biti iznad višegodišnjeg prosjeka. U Sarajevu će biti 74 litra po metru kvadratnom, na području Mostara 127, u Tuzli 76, a u Bihaću prosječna suma padalina u travnju iznosi 115 litra po metru kvadratnom“, kazao je Zulum.

Po njegovim riječima, srednje temperature tijekom ožujka bile su u granicama višegodišnjeg, a količine padalina bile su iznad višegodišnjeg prosjeka. Snijeg u ožujku nije registriran jedino u južnim područjima Hercegovine, a tijekom ožujka nisu zabilježeni ni apsolutni maksimumi ni minimumi što se tiče temperatura.
U Sarajevu je srednja temperatura u ožujku iznosila 5,3 stupnjeva Celzijevih. Maksimalna temperatura od 18,1 stupnjeva registrirana je 30. ožujka, a minimalna koja je iznosila minus 10,9 stupnjeva zabilježena je 17. ožujka. (Fena)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.