U Tomislavgradu promovirana slikovnica “Moja duša”

U organizaciji Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad u petak je predstavljena slikovnica “Moja duša” Seada Redžepagića (autor slikovnice i autor pjesama) i Enisa Redžepagića Heka (autor korica i urednik slikovnice).

Danijela Papić, ravnateljica Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad, u čijoj nakladi je slikovnica objavljena, podsjetila je kako se ovoga mjeseca obilježava Međunarodni dan dječjih prava.

Kad su braća Redžepagić iznijela svoju ideju, ja sam prepoznala da se iz toga može roditi nešto lijepo i krenula u potragu za sredstvima da se ovaj projekt ostvari. Svi mi imamo nešto dječje u sebi i mislim da to trebamo zadržati da bismo ostvarili nešto ovako lijepo i korisno, kazala je Papić.

Na promociji su učenici Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Tomislavgrada recitirali pjesme iz slikovnice, a nastupile su i tomislavgradske mažoretkinje te članovi Škole mjuzikla i glume koji djeluju pri tomislavgradskome KIC-u.

Crteži učenika nižih razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Tomislavgrada ukrasili su stranice slikovnice, pa je uz promociju otvorena i izložba tih likovnih radova.

Izdavanje slikovnice potpomogli su Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, Federalno ministarstvo kulture i športa, Fondacija za bibliotekarstvo, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa i Ministarstvo financija Hercegbosanske županije te Općina Tomislavgrad.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.