U Tomislavgradu počeo Dinamov kamp

Na terenima HNK Tomislav u Tomislavgradu u srijedu je otvoren selektivni Dinamov nogometni kamp za dječake od 7 do 18 godina u organizaciji GNK Dinamo i suradnji s HNK Tomislav, a na čelu s Dinamovim povjerenikom za tu općinu Matom Tokićem.

Po Tokićevim riječima, koji je i član Dinamove Skupštine, u kampu se okupilo 135-ero djece iz svih krajeva BiH, Hrvatske, ali i dijaspore, odnosno Austrije, Švicarske i Njemačke.

Također dodaje kako ovakav trening kamp predstavlja dugoročnu orijentaciju zagrebačkog kluba prema talentiranim igračima iz regije te da im je cilj usaditi djeci ljubav prema sportu i nogometu, ali i prema Dinamu.

Tvrdi kako ima puno talentirane djece, a dobna granica u sportu je sve niža pa je važno s treninzima početi što ranije.

Kamp uz selektivne procese nudi i opću sportsku i nogometnu edukaciju te igraonice, druženja i zabavu.

Treninzi i utakmice se održavaju na terenima Hrvatskoga nogometnoga kluba Tomislav gdje su dva vrhunska terena s prirodnom i dva pomoćna terena s umjetnom travom, a treninge obavljaju treneri GNK Dinama i HNK Tomislav.

Zamišljeno je da djeca kroz jutro imaju treninge, a popodne utakmice. U planu su i edukacije za igrače, odnosno djecu koja će sudjelovati i njihove trenere, objašnjava Tokić.

Po njegovim riječima, mladi nogometaši imaju priliku trenirati uz stručne Dinamove trenere, sudjelovati, dokazati se i pokazati svoju kvalitetu i umijeće, ali i ostvariti kvalitetnu suradnju s trenerima omladinskih selekcija i tako dobiti priliku trenirati u Dinamu.

Najbolje ocijenjeni igrači bit će pozvani na provjere u selektivni trening kamp Dinama u Zagreb krajem kolovoza, a svi selektirani igrači bit će uključeni u klupsku bazu podataka kako bi se kontinuirano pratio njihov razvoj kao igrača i sportaša, kaže Tokić.

On se nada da će ovaj kamp postati tradicija svake godine u prvom tjednu kolovoza u Tomislavgradu.

Ideja je također da kompletan kamp svake godine gostuje po jedan dan u nekom od bh. gradova, npr. Livnu, Uskoplju, a sve kako bi razvijali ljubav prema sportu i nogometu, a naravno i prema Dinamu, poručio je Tokić.

Predsjednik HNK Tomislav Ilija Bagarić, koji je u toj ulozi već devetu godinu, zaželio je u ime kluba dobrodošlicu trenerima i osoblju Dinama kao i svoj djeci.

Ovaj kamp za nas znači promidžbu kluba i naše općine, ali i puno za našu djecu kojoj se pruža prilika za afirmaciju i dokazivanje te daljnji put za usavršavanje i razvoj nogometne karijere, kazao je Bagarić.

Mihael Stanić koji ima 12 godina i po drugi put je u Dinamovom kampu, ističe kako je uz trenere kampa poboljšao tehniku igre.

U Dinamovom kampu poboljšao sam tehniku igre, a treneri su dobri i volim raditi s njima, kazao je ovaj dvanaestogodišnjak.

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić pohvalio je organizatore te u ime općine obećao pomoć i ubuduće u ovakvim sportskim projektima.

Mi ćemo kao i dosad sufinancirati sportska natjecanja te ulagati u sport i sportski kompleks kako bi se naša djeca razvijala i u psihičkom i u fizičkom smislu, poručio je načelnik Tomislavgrada.

Kako je planirano, Dinamov ljetni nogometni kamp u Tomislavgradu trajat će do nedjelje, 8. kolovoza.

(Fena)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.