U Tomislavgradu i Livnu obilježena 32. obljetnica stradanja u Vukovaru i Škrabrnji

Paljenjem lampiona i svijeća u Tomislavgradu i Livnu večeras je obilježena 32. obljetnice stradanja branitelja i civila Vukovara i Škabrnje.

Na Trgu dr. Franje Tuđmana i pokraj spomen-obilježja podignutom prvom hrvatskom predsjedniku u Tomislavgradu, predstavnici općine Tomislavgrad, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Matice hrvatske Tomislavgrad večeras su upalili lampione, priključujući se na taj način sjećanju na herojski grad Vukovar i Škabrnju.

Duvnjaci su i večeras pokazali svoje veliko hrvatsko srce i dokazali kako nisu zaboravili heroje Vukovara, Škabrnje ali i sve hrvatske branitelje i žrtve Domovinskoga rata, poručili su organizatori.

Također , u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i 32.godišnjicu stradanja herojskog grada u Domovinskom ratu večeras je u organizaciji GO HDZ-a BiH Livno organizirano paljenje svijeća na Trgu kralja Tomislava u Livnu.

Svijeće su zapalili predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović, predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, gradonačelnik Livna Darko Čondrić, braniteljske i građanske udruge te mnogobrojni građani.

(Fena)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.