U tijeku su radovi na najoštrijoj serpentini na Vardi

Radovi na rekonstrukciji ceste Varda – Rodoč kod Mostara u dužini 2,7 kilometara počeli su 20. prosinca prošle godine.

U početku je teška mehanizacija radila na prvom velikom zavoju iz pravca naselja Ulog. Sada su se ”preselili” na najoštriju serpentinu na ovoj dionici.

Unatoč radovima, promet se za sada odvija bez poteškoća.

Ovaj projekt rekonstrukcije iznimno loše ceste na lokalitetu Varda obuhvaća radove na dionici postojeće ceste, izmjenu dijelova trase, proširenje i ispravljanje zavoja, odvodnju i sanaciju te na dijelu ceste izrada i nogostupa., preuzeto s portala Jabuka.tv.

Vrijednost radova je 2.480.400 KM s PDV-om, a izvođač su Putovi d.o.o. Grude.

Projektnu dokumentaciju uradila je GEO-DATA d.o.o. Mostar, a sredstva je osigurao Grad Mostar, Vlada Federacije BiH i JP Ceste Federacije BiH.

Cesta Varda – Rodoč rekonstruira se paralelno s izgradnjom Južne obilaznice Mostara koja bi trebala biti gotova u 2024. godini.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Pa hebla vas varda i ceste oko vašeg mostara, kada će koji metar ili kilometar biti postavljen u Širokom Brigu od rata na ovamo država nije metar uložila u Široki,A što je sa brzom cestom,smradovi crveni majčicy su vam,a tko stvori Erceg Bosnu ,bez Širokog ništa ,ej Dragane budi malo ok ili objavi ??!!

  • A di je Varda bila kada smo sa Širokog kriomice bez rasvjeta starom cestom išli braniti naš Mostar,a čiji je sada to grad ,Kabir i čova vladaju ,srce za
    treperi bez svjetala na nekom autu niz vardu staru , srce ko moj Brig Široki,ali ok nema veze,dragi Bog je tu i sve zna,a prođe 32 i sve iste ceste u Širokom,a Široki stvori i obrani sve i svakoga a država i voždovie ha ciljano žmire,živio i živiti će Široki i bez vas laku noć,

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.