U tijeku prijave za studentsku konferenciju modela UN-a MOSTIMUN 2014

U periodu od 9. do 13. travnja 2014. godine, održat će se šesta po redu međunarodna studentska konferencija modela Ujedinjenih naroda – MOSTIMUN 2014. I ove, kao i prethodnih godina, MOSTIMUN okuplja studente iz različitih krajeva svijeta koji će dobiti priliku raspravljati o aktualnim pitanjima rada UN-a.

Kao što smo već naveli, radi se o kulturi simuliranja rada Ujedinjenih naroda, koja već ima dugogodišnju tradiciju u Europi i svijetu. MOSTIMUN kao međunarodna studentska konferencija simulacije rada Ujedinjenih naroda radi po svim pravilima pravog UN-a. Poštuje se engleski jezik kao službeni jezik konferencije, stručna terminologija UN-a, čak i formalni kodeks oblačenja.

Svi sudionici će pored jedinstvenog i nezaboravnog iskustva, kao i prethodnih godina dobiti i certifikate potpisane od strane predstavnika Ujedinjenih naroda u BiH. Ovo je idealna prilika za studente da dođu u dodir s različitim kulturama, nauče o drugima, ali i nešto o sebi. Ove godine očekujemo oko 100 studenata, iz preko 20 zemalja svijeta, kao i naših studenata iz Bosne i Hercegovine.

Organizacijski tim čine studenti sa Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemal Bijedić koji na taj način simboliziraju most suradnje unutar cijelog grada, kao sami i most suradnje Mostara s ostatkom svijeta. Domaćin ovogodišnjeg održavanja MOSTIMUN-a je Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru, a sudionici iz raznih zemalja bit će smješteni u Studentskom hotelu, također u Mostaru.

Mladi ljudi okupljeni oko MOSTIMUN-a žele pokazati da doprinose promociji i napretku Mostara i Bosne i Hercegovine upravo sada i na ovoj konferenciji.

Pozivamo sve studente iz cijele Bosne i Hercegovine i inozemstva da se prijave i svojim prisustvom uveličaju MOSTIMUN, nauče nešto o drugim kulturama, steknu vrijedna iskustva i upoznaju nove ljude.

Aplikacije za delegate su otvorene 6. siječnja i trajat će do 6. veljače 2014. godine.

Sve detaljnije informacije mogu se naći na : www.mostimun.org 

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.