U svibnju zabilježen nagli porast dolazaka izbjeglica u Europu

Broj izbjeglica koje pokušavaju ući u Europsku uniju naglo se povećao u svibnju, izvijestili su u nedjelju njemački mediji pozivajući se na Frontex, agenciju za europsku graničnu i obalnu stražu.

U svibnju je bilo gotovo 4.300 nedopuštenih prelazaka granica na glavnim europskim migracijskim rutama, gotovo tri puta više nego u travnju, navodi se na internetskim stranicama medijske skupine Funke.

U travnju su brojke bile rekordno niske u rezultatu pandemije koronavirusa, a i ukupno su bile nešto niže za prvih pet mjeseci ove godine u usporedbi s prošlom godinom.

Kako se navodi u izvješću, Frontex je zabilježio ukupno 31.600 ilegalnih prelazaka granice između siječnja i svibnja, šest posto manje u usporedbi s istim razdobljem 2019.

Ruta preko Turske i Grčke bila je najaktivnija migracijska ruta prema Europi, navodi Frontex. Od siječnja do svibnja zabilježeno je 12.700 slučajeva, 28 posto manje nego lani.

Dodatnih 3.700 izbjeglica prešlo je zapadno Sredozemlje, od Maroka do Španjolske, u prvih pet mjeseci 2020., što je manje od pola broja registriranog u istom razdoblju prošle godine.

Na drugim rutama brojke iz prvih pet mjeseci bile su veće nego prošle godine.

Više od 6.900 ilegalnih prelazaka granice zabilježeno je na zapadnobalkanskoj ruti, što je porast od 50 posto u odnosu na isto razdoblje 2019.

Na ruti središnjeg Sredozemlja, od Libije i Tunisa do Italije i Malte, Frontex je zabilježio 5.500 slučajeva, što je gotovo tri puta više nego u istom razdoblju prošle godine.

(Hina)

18 komentara

  • oni sve na zapadu ponašaju bahato. nigdje poniznosti. ponašanje nula. zli su. u svakome je po 100 kg najčešće i razbacaju se po ulici kada šetaju. ta njihova religija koju nitko ne priznaje ničemu ih nije naučila. nigdje nekih osnova Boga. iskompleksirani su bez razloga i toksično kao Alija pričaju da su ugroženi. najugroženija nacija u Njemačkoj danas su Njemci. ovi od dole nemaju temelje da na osnovu njih se mogu ponašati u društvu i u životu općenito. kao da je to njihovo se ponašaju. ja sam ponizan i dobar u svojoj zemlji, a kamo li u tuđoj. oni nisu u redu. ne samo oni. aroganciju imaju i komunjare i Srbi (ne svi) tamo. njihova najveća šteta su oni. nije to za svijeta spremno. godina je 2020, a još vidite što se i o čemu se piše. Bog umjesto da ima nikakva posla ima posla previše radi takvih. oni su u jednoj točki i nema dalje. jer njihova vjera to ne dozvoljava. ovi drugi napreduju u svakom smislu, a ovi su na njih jalni. jedu se, mrze, a smatram da će u dalekoj budućnosti većina njih prijeći na kršćanstvo jer neće moći opstati. ovi će ih nadjačati i morati će. oni su danas tamo samo zlo i ništa više. jedna smetnja svim Njemcima i svim normalnim ljudima.

    • Nikome nisu smetnja i nek dod tko hoce, dobro je djelo pomoc nekome a pogotovo proganjenjima i izbjeglicima (jer njihovo je kraljestvo nebesko) neka dođu nikada izbjeglice nisu stvorili rat , problem koji ti opisujes s izbjeglicima imaju jedino Njemci i švabofili.

    • Za Benediktor, koliko bolestan moraš bit da mrziš ljude koji bježe i nisu ti ništa učinili, još se pozivaš na Boga, sramota za Hrvate si ti i takvi švabofili.

  • Točno tako. Ovo sve nogom u guzicu .Koliko se samo tamo odbija od place za njih htio ne htio. A ovdje ce biti haos zešći!

  • Slobodan i normalan svijet putuje, neki naši također, stanovništvo i natalitet su nužni da bi država napredovala, bez toga ništa, evo neka se kod nas nasele ima mjesta za sve, samo su ovi švabe rasisti i zatucani oni nikoga ne žele misle da su veći i od Boga.

  • Joj kakva ljubomora na ove jadne crnce i izbjeglice, ništa nemaju a opet su Njemci i švabofili na njih ljubomorni i smetnja, stvarno moraš bit iskompleksiran maksimalno.

  • Martine,Dragane i Analist naselite ih u svoj dom i uživajte s njima.Ko li ste VI i kakvih svjetonazora i orijentacija pa podržavate nešto što se normalni ljudi i države nastoje izbjeći jer se treba država brinuti o svom stanovništvu,starim,bolesnim,nezasposlenih ,djeci…a kojih ima mnogo gorih od njih.

  • Trebalo bi malu proucit povjest da mogli neki komentirat. Švabofili i onako imaju amneziju svako malo gurnu svijet u neki rat.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.