U subotu velika vježba Gorske službe spašavanja BiH, sudjeluje i GSS Široki Brijeg

U subotu, 1. prosinca .2012.godine, s početkom u 10 sati, biti će održana velika međunarodna vježba Gorske službe spašavanja u organizaciji GSS BiH u formiranju.

Vježba će biti održana na Prenju, na lokalitetu Rujište, 28km sjeverno od Mostara na 1050m nadmorske visine. Na vježbi će također biti prisutna i Gorska služba spašavanja stanica Široki Brijeg, koja je novoosnovana, i aktivna je u svim vježbama i akcijama.

[youtube id=”avuegjsUTOI” width=”600″ height=”350″]

Opis vježbe: simulacija potrage za nestalim zrakoplovom i njegovom posadom, organizacija potrage korištenjem suvremenih metoda digitalne kartografije, statistike, podataka s baznih stanica mobilnih operatera, civilnih i vojnih radara,angažman potražnih timova sa potražnim psima,ljudskim i ostalim resursima. Nakon pronalaženja unesrećenih uslijedit će medicinsko zbrinjavanje i transport prema sanitetu koristeći tehnike štafetnih sidrišta,gelendera i tirolske prečnice.

Budući da je veliki broj pozvanih gostiju potvrdio svoj dolazak, vježba ima i međunarodni karakter, pored domaćih stanica GSS-a, u vježbi će sudjelovati Gorske Službe iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Svim zainteresiranim građanima slobodan pristup i praćenje vježbe.

(www.jabuka.tv)15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.