U St. Louisu čekićem ubijen 32-godišnji Bosanac

Zemir Begić (32) ubijen je jutros čekićem u St. Louisu. Dvije maloljetne osobe osumnjičene su za ubojstvo. Begić je pronađen bez svijesti i s ozljedama na glavi, stomaku i licu sat i pol iza ponoći po lokalnom vremenu u jednoj ulici u St. Louisu.

Begić je bio u svom vozilu kada mu je prišlo nekoliko maloljetnih osoba i počelo udarati u njegov automobil, prenosi Dnevni avaz.

Tinejdžeri su nakon napada pobjegli, ali ih je policija nedugo zatim pronašla i pritvorila. Policija navodno traga za još dvije osobe, prenijeli su američki mediji. Policija iz St. Louisa je rekla da je Begić hitno prevezen u bolnicu gdje je preminuo.

Najmanje 50 Bosanaca okupilo se na Itaska ulici u St. Louisu blokiravši Gravois aveniju, nakon što su saznali za brutalno ubojstvo Zemira Begića.

“Ljuti smo i želimo zaštititi našu zajednicu”, rekao je 29-godišnji Mirza Nukić, jedan od demonstranata u čijem je sjećanju još uvijek ubojstvo 19-godišnjeg Harisa Gogića, kojeg je ubio pljačkaš u svibnju prošle godine.

Čelnik policije u tom gradu Sam Dotson okupljenim građanima rekao je da policija nema nikakve dokaze da je Begić bio meta zato što je bio Bosanac. “Nemamo nikakvog dokaza da su ga ubojice uopće i poznavale”, rekao je Dotson. Policija je priopćila da su dva maloljetnika, starosne dobi od 15 i 16 godina, uhićena zbog sumnje da su počinili ovo ubojstvo.

 

Suad Nuranjković (49), koji je bio s Begićem prije napada, ispričao je da su se vraćali iz bara, kada je grupa od najmanje pet tinejdžera počela lupati po autu, nakon čega je on izašao i skrio se na parkingu preko puta iz straha da neki od napadača nema pištolj.

“Ne znam zašto se ovo događa Bosancima, i mi bi mogli ići ulicom i pucati u ljude, ali samo želimo mir”, kazao je Nuranjković.

Seldin Džanović (24) rekao je da mu je grupa tinejdžera s čekićima prišla oko sat nakon napada na Begića te da se on uspio obraniti pri čemu je zadobio posjekotine na rukama i vratu. Begić se sa obitelji preselio u SAD 1996. godine, dok je u St. Louis došao prije nekoliko mjeseci nakon što se oženio Bosankom koja živi u tom gradu.

(Bljesak.info)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.