U srijedu štrajk upozorenja u svim osnovnim školama u ŽZH

Štrajk učionica

U srijedu 20. travnja 2016. godine održat će se štrajk upozorenja prvi školski sat u svakoj smjeni u svim osnovnim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj, potvrđeno je iz Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Kako navode iz Sindikata, razlozi za štrajk su nepoštivanje važećeg Kolektivnog ugovora, Kašnjenje u isplati porodiljnih naknada, nepoštivanje Zakona o osnovnom školstvu, Pravilnik o zapošljavanju, Zastoj u radu Radne skupine za izradu Nacrta kolektivnog ugovora te neisplata izvršenih presuda.

Štrajk upozorenja ujedno je i zahtjev za hitan sastanak s Vladom ŽZH, navodi se u priopćenju Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama u ŽZH koje potpisuje predsjednica Sindikata Vesna Ćorluka.

(www.jabuka.tv)


22 komentara

 • Pa taj sindikat,tuga,pa di su našli Zaklanog da ih brani,on je prevario jadne dijelatnike uzeo novac,on je dobro naplatio,kao prehodno Mišić,tuga,

 • halo učenjaci nemojte zbunjivati narodne mase za izbore znamo….nego posto diplome i koliko pare se daje za posao u županiji za posao u općini za posao u školi……..zato nismo glasali……..ništa ne radite samo štrajkujete i iscete para kako od županije tako i od učenika…..sve treba u zatvor i onda da vidimo

 • Aj ti ne panetuj.
  zašto se profesore ne plati kao VSS na istom županijskom proračunu..????
  a vi gore koji niste trali klupu i završili fakultet i ne znate šta znači diplomirati.očito ste čuli samo za automehaničare i bravare koji su bili portiri i vozači i brzinski završili fakultet i kao takvi imali sigurno radno mjesto i s nama iupravljaju.

 • “Pametni”,tebi odlično ide vrijedanje,a ne vjerujem dá si išta u životu sam zaradio,jer tako govore ljudi
  koji nisu ništa zaradili sami…Ponekad mi žao takvih,jer nisu oni krivi što sú neuki….Ne káže se zalud nije bitno što netko káže nego
  tko káže…

 • Tko sada vodi taj štrajk,znamo tko je zadnji vodio i što su dobile od županije te učiteljice.Udovoljilo se njihovim osobnim zahtjevima i štrajk završen ,je li i sada tako nešto ili je ozbiljnije.Jadno i sramotno da štrajkaju vazda oni koji najmanje rade i najmanje radni dana imaju u godini. O njihovom trudu da nam djecu nauče nečemu da i ne govorimo,strašno.Tko želi štrajkati na biro a sa biroa uzeti mladi kadar obrazovanih koji hoće istinski raditi. Kako uče djecu da od 2 razreda nam djeca idu na tečajeve iz većine predmeta,a oni bi štrajkali.

 • Prosvjetni radnici samo naprijed. Vi treba da vozite nove mercedese i bmw . A ne ove neskolovane gazde i mafija. Dok god nebude tako , jao ti ga nama.

 • Sve bi ja vas spremio naučenjake, jedno misec dana ili još bolje pola godine u Feal. Pa bi vi onda vidili koja je lipota raditi u prosvjeti, u usporedbi s fealom. rintali bi vi meni za 700ili 800 maraka i na petak i na svetak. O trećoj smjeni da i ne pričamo. A tek o uvjetima rada , mislili bi da pada snig u petom ili osmom misecu. ne bi vam trebala ni sauna ni ljetovanje, sve bi vam bilo u opisu posla blagoradjeno. Vi ste pametni ljudi, pa znate na što sam mislio.lol…

  • Vas iz Županije i Općine bi trebalo poslati u FEAL pa da vidite kako je to kada se radi. Nama govorite o FEALU i kao da mi ništa ne radimo. Za vrijeme radnog vremena koga moćete sresti u gradu? Djelatnice i djelatnike županije, općine, Kominga, porezne itd.

 • Nema koristi od strajka niti ikakvog diplomatskog nacina rhesavanja problema u ovoj drzavi! Ili ustanak svih nas zajedno bez obzira jesmo li u privatnika ili drzavnoj ili…idemo svi zajedno ko sirijci napustit zemlju i put zapada. Sta je nas sacica, mozemo bit predgradje minhena a i katolici smo slicne kulture paim ne bi radili sr…. Nakon toga nek dragance obtazuje koga hoce kako hoce i zakoliko para hoce!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.