U središtu Zagreba ekshumirano 25 osoba iz dvije masovne grobnice – Jabuka.tv

U središtu Zagreba ekshumirano 25 osoba iz dvije masovne grobnice

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja objavila je da je tijekom prve faze terenskog istraživanja, probnog iskapanja i ekshumacije u Gradu Zagrebu na lokaciji Savska 77., zbog saznanja da bi se na njoj mogli nalaziti posmrtni ostaci žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja, na istoj, zasad, ekshumirala posmrtne ostatke najmanje 25 osoba iz dvije masovne i jedne pojedinačne grobnice.

Naveli su da je pregledano ukupno oko 2.800 metara kvadratnih terena i da su završene aktivnosti samo su nastavak ranije provedenih terenskih istraživanja cadaver psima i georadarom.

Posmrtni ostaci ekshumirani tijekom ovih terenskih istraživanja bit će otpremljeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu na stručnu obradu te pripreme za dostojno i trajno zbrinjavanje, odnosno pokop posmrtnih ostataka.

Uprava za zatočene i nestale nastavlja aktivnu pripremu za sljedeću fazu tj. nastavak terenskih istraživanja na tom području, prenosi Tportal.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.