U Srbiji registriran prvi slučaj majmunskih boginja

U Srbiji je registriran prvi ‘uvezeni’ slučaj majmunskih boginja.

Slučaj je dijagnostički prepoznat i terapijski zbrinut, priopćio je Institut za javno zdravlje “Batut”.

Kako se navodi, teritorijalno nadležni zavod za javno zdravlje obavio je epidemiološko istraživanje slučaja i provedene su sve mjere evidencije, testiranja, prijavljivanja i kontrole daljeg širenja infekcije u skladu sa stručno metodološkim uputama.

U skladu s Međunarodnim zdravstvenim pravilnikom i protokolima, o prvom potvrđenom slučaju obavještene su međunarodne zdravstvene institucije.

Iz “Batuta” apeliraju na građane da, radi očuvanja zdravlja, primjenjuju sve preventive mjere i poštuju preporuke zdravstvenih institucija.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Ta nije opet pocelo i sta cemo sad…
    Nije ovo normalno nikako ,sve skupo ,posebno gorivo 4KM kako da idemo autom na vodu ili pjeske ovdje niko nije normalan ,velika je inflacija , poskupljenja ja ne znam kako mali,obican puk prezivljava jer ovo nije dobra situacija ,najesen virus ,rat u Ukrajini a u nas skupo sve ,jos i nema fali rat i ..
    Boze dragi ,nije ovo dobro nikako ,ne mirise ?🌏♥️😔

      • U pravo tako. Mrilosei mriče! A kose boji nek uzme još jednu brnjicu i sjedi kući na distancama. Ko pršče ozgar, to nikog nije briga, ni čipiranje G, ni suze i nepravda belosvetska koju proživljava Nole naš šampion?

  • Ko ga kome trpa u Serbiji..doduse i ovamo se marišu pa se ne naslađujem.E ..samo neka ne ide na normalne ljude a ovi nek se išklapčave skroz

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.