U Srbiji održani još jedni prosvjedi protiv Vučićeve vlasti – Jabuka.tv

U Srbiji održani još jedni prosvjedi protiv Vučićeve vlasti

Prosvjed pod sloganom “Jedan od pet miliona” održan je i ove subote u središtu Beograda, piše Blic.

Građani su se, kao i prethodnih puta, okupili ispred Filozofskog fakulteta, a nakon govora Branislava Trifunovića i Rade Trajković krenuli u prosvjednu šetnju gradskim ulicama.

Kolonu su kao i do sada predvodili bubnjari, okupljeni su nosili srpske i zastave Beograda, a s kamiona s ozvučenjem odjekivalo je “Izađi i bori se” i rock pjesme.

Mnogi građani nosili su transparente, među njima i “Mi smo uz narod, ne uz bivše i sadašnje lopove”, “Ima nas 5 milijuna”, “Počelo je”…

Kolona pred RTS-om uzvikivala je poruku “Hoćemo na RTS”, aludirajući na jedan od zahtjeva, a to je da se omogući vidljivost prosvjeda na javnoj televiziji. Tu su zapaljene i baklje.

Ovo je zemlja za nas, a ne za lopove, prevarante, one koji kradu i otimaju, rekao je Branislav Trifunović na početku prosvjeda.

Među ostalim, prosvjednici su tražili ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića, uprave javnog TV servisa – ravnatelja RTS-a Dragana Bujoševića i urednika informativnog programa nacionalne televizije Nenada Lj. Stefanovića.

Prvi skup građana i prosvjedni mimohod organiziran je 8. prosinca pod nazivom “Stop krvavim košuljama” kao izraz bunta zbog premlaćivanja predsjednika Ljevice Srbije Borka Stefanovića uoči tribine oporbe u Kruševcu.

Osim skupa u Beogradu, najavljeni su u subotu i prosvjedni mimohodi u Novom Sadu, Kragujevcu, Kuršumliji, Nišu, Požegi, Gornjem Milanovcu.

Sljedeće okupljanje zakazano je za 16. siječnja, a tada je i godišnjica ubojstva Olivera Ivanovića.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.