U Splitu uhvaćena grupa dilera

Dežurni zamjenik splitskog općinskog državnog odvjetnika ispitao je grupu osumnjičenih za dilanje drogom. Za to kazneno djelo osumnjičeni su muškarci stari 28, 30, 32, 40, 41 i 50 godina.

Osumnjičeni su da su od 1. veljače do 23. svibnja ove godine na području Županije splitsko-dalmatinske radi kupovine, spremanja i daljnje prodaje droge heroina, amfetamina, kokaina i marihuane koje se nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, od nepoznatih osoba nabavljali ovu drogu.

Kupljenu drogu su potom odnosili u obiteljsku kuću jednog od njih, gdje bi ju zajedno vagali i prepakirali u manja pakiranja. Pakiranu drogu bi, osnovano se sumnja, prodavali zainteresiranim kupcima s kojima bi se o mjestu, vremenu, cijeni i količini isporuke dogovarali usmeno ili putem svojih mobilnih telefona, a prodaju su obavljali na različitim dogovorenim lokacijama.

Provodi se istraga protiv sve šestorice

Jedan gram droge heroin prodavali su po cijeni od 400 kuna, jedan gram droge amfetamin po cijeni od 200 kuna, jedan gram droge kokain po cijeni od 750 kuna i jedan gram droge marihuana po cijeni od 80 kuna.

Nakon ispitivanja osumnjičenika dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Splitu donio je rješenje o provođenju istrage protiv svih šest osumnjičenih, piše Hina. Sucu istrage Županijskog suda u Splitu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog postojanja bojazni da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, odnosno da će nastaviti s počinjenjem kaznenih djela. Osumnjičeni 40-godišnjak trenutno je u bijegu i nedostupan državnim tijelima Republike Hrvatske.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.