U SPARK-u održana HR konferencija Inspire & Innovate

U četvrtak je u SPARK-u uspješno održana HR konferencija imena Inspire & Innovate, koja je, kao što ime kaže, za cilj imala inspirirati i potaknuti na inovativne poteze sve nazočne direktore tvrtki i HR menadžere.

Nakon kratkoga predstavljanja SPARK-a, riječ su preuzele Vildana Mandalović i Samra Dedić iz projekta Market Makers, koje su prezentirale rezultate istraživanja i studije “Rodna ravnopravnost u IT sektoru”. Nakon njih su Ivana Perković i Ana Sović predstavile inovativne HR prakse koje već provode u SPARK grupaciji – od načina zapošljavanja novih djelatnika, fleksibilnoga radnoga vremena i teambuilding aktivnosti, do učenja prema modelu, zadržavanja djelatnika, svakodnevnih iznenađenja i bonusa, brige za zdravlje i slično.

Uslijedile su dvije panel diskusije na teme “Uspješne žene u IT sektoru” i “Inovacije u HR politikama i praksama u IT sektoru”, a sudjelovali su: Azra Sarić (Mistral Technologies), Alisa Bašić (Infobip), Ana Sović (NSoft), Ajla Karajko (Networks), Ivan Rozić (NSoft), Ivana Perković (NSoft), Nemanja Nikolić (ManPower Group), Merana Sadiković Mandžukić (EMC) i Ljubica Skoko (Degordian).

Šećer uvijek dolazi na kraju pa je tako i ovaj događaj završio networkingom uz hranu i koktele.

No, ova konferencija samo je jedna od aktivnosti projekta Market Makers, kojega podržava Vlada Švicarske, a provodi konzorcij Kolektiv d.o.o. (Posao.ba) i Helvetas Swiss Intercooperation. Najavljujemo i izradu HR vodiča, ali i još događaja poput foruma i hackathona, priopćili su iz SPARK-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.