U sklopu Posuškog lita održana Večer klasične glazbe

Sinoć je na platou ispred posuške kino dvorane, u sklopu manifestacije Posuško lito, održana Večer klasične glazbe na kojoj su nastupile glazbenice iz Sarajeva Mirna Mlikota Dizdarević i Dina Fejzić.

Na flauti i glasoviru izvodili su djela iz doba kasnog romantizma francuske skladateljice Mel Bonis, potom sunarodnjaka violoniste te također skladatelja Benjamina Godarda, Cécile Chaminade, kao i domaćeg autora Milana Prebande u čijim se interpretacijama mogao čuti i utjecaj tradicionalne glazbe s područja BiH.

Svakog od četiri autora koji su se našli na repertoaru, Mlikota Dizdarević je kroz kratke glazbene biografije približila publici koja je nastup nagradila dugim pljeskom.

Inače, Mirna Mlikota-Dizdarević je viša asistentica na Glazbenoj akademiji u Sarajevu na Odsjeku za drvene puhačke instrumente i harmoniku, smjer flauta, dok je Dina Fejzić u istoj obrazovnoj instituciji angažirana na mjestu je izvanrednog profesora za predmet klavir.

Sudjelovale su na brojnim domaćim i međunarodnim glazbenim događajima, gdje su osvajale mnogobrojne nagrade i priznanja.

Ovu glazbenu večer u sklopu Posuškog lita priredila je posuška podružnica HKD “Napredak”, priopćeno je iz Općine Posušje.

Posuško lito otvoreno monodramom Roberta Kurbaše

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.