U sklopu obilježavanja Dana općine Ljubuški predstavljena knjiga “Ganga – s izvora glas”

U hotelu Bigeste, u utorak večer, predstavljena je knjiga i nosač zvuka “Ganga s izvora glas” autora Ante Kraljevića, piše Radio Ljubuški.

O knjizi i autoru govorili su prof. Marina Bazina, viša asistenica na Studiju glazbene umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, Tomislav Matković, novinar Radio Gruda i Jure Miloš, predsjednik Udruge za očuvanje kulturne baštine „Davorija“ iz Grude, te potpredsjednik Udruge hrvatskih amaterskih kulturno umjetničkih društava u Bosni i Hercegovini.

Svatko od predavača naglasio je važnost očuvanja gange kao kulturnog identiteta hrvatskog naroda od Cetine do Neretve, te istaknuo važnost i znanstvenog pristupa u promicanju ovog popularnog napjeva.

Osim predavača koji su se svojski potrudili, svatko na svoj način, približiti gangu slušateljima, na večeri su nastupili i gangaši s područja općine Ljubuški. Prvi su zagangali Klobučani, Ante Međugorac, Zdenko Petrović – Ižić i Stanko Artuković, a nakon njih i gangaške legende ljubuškog kraja: Srećko Petrušić – Sire, Mladen Akmadžić i Franjo Mišetić – Šaška kojima su se još pridružili Marko Landeka i Ćiro Dropuljić. Na kraju su zagangale i Dream Team Babe.

Predstavljanje knjige i nosača zvuka „Ganga s izvora glas“ bila je treća manifestacija u programu obilježavanja Dana općine Ljubuški

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.