U Širokom Brijegu simbolički obilježen Svjetski dan psorijaze – Jabuka.tv

U Širokom Brijegu simbolički obilježen Svjetski dan psorijaze

Svjetski dan psorijaze simbolički je obilježen u četvrtak navečer u Širokom Brijegu.

Društvo psorijatičara Federacije BiH ovaj dan je odlučilo obilježiti s malim brojem svojih članova zbog trenutne epidemiološke situacije.

Inače, spomenuto Društvo broji nešto više od 30 članova, a cilj njegovog osnutka je omogućavanje što uspješnijeg liječenja oboljelih od svih vrsta psorijaze te organizirano rješavanje problema s kojima se ti bolesnici susreću.

Na večeri su razgovarali o budućim planovima i radionicama.

Pod geslom ”Prestanimo se skrivati, počnimo djelovati” želimo napraviti registar oboljelih od psorijaze u Federaciji BiH te organizirati okrugle stolove i kampanje kroz koje ćemo ukazivati na probleme oboljele populacije i njihovu stigmatizaciju u društvu, izjavila je za portal Jabuka.tv predsjednika Društva psorijatičara FBiH Sanijela Ljubić.

Ovog ljeta se u Mostaru trebao održati okrugli stol i radionica, no otkazan je zbog pandemije koronavirusa. Ljubić najavljuje da će se radionica održati na ljeto 2021. godine, ako stanje s pandemijom bude dozvoljavalo.

Podsjećamo, psorijaza je učestala, kronična nezarazna kožna bolest za koju nije poznat točan uzrok. Danas se psorijaza smatra sustavnom bolešću koja obuhvaća promjene na koži, moguću zahvaćenost zglobova te karakteristične pridružene bolesti.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.