U Širokom Brijegu se zapalio optički kabel, u nekoliko naselja nestalo interneta

U poslijepodnevnim satima došlo je zapaljenja optičkog kabela na lokalitetu Vrace u Širokom Brijegu.

Zbog toga je kako javljaju čitatelji portala Jabuka.tv došlo do nestanka interneta u dijelovima naselja Brig, Mokro, Trn te Desna obala (Klanac), a kako doznajemo jedno vrijeme u funkciji nije bio službeni telefon “122” za policiju, te 123 za vatrogasnu službu.

Na teren su izašli djelatnici tehničke službe HT Eroneta kako bi utvrdili razloge zapaljenja te otklonili kvar na mreži, kao i pripadnici kriminalističke policije te dežurni županijski tužitelj zbog sumnje da se radilo o namjernom podmetanju požara.

Očevid je u tijeku, a zbog situacije na terenu nije otklonjena mogućnosti ni da je riječ o samozapaljenju s obzirom da su kabeli stari više od 30 godina, a energetski kabel prema riječima tehničara, ako se pregrije u kontaktu s drugim kabelima može izazvati požar. Isto tako ostavili smo mogućnost da je došlo do namjernog ili nehotičnog izazivanja požara. Ne mogu reći više informacija, osim da utvrđujemo okolnosti nastanka štete, kazao je za portal Jabuka.tv županijski tužitelj ŽZH Josip Aničić.

Djelatnici HT Eroneta rade na otklanjanju štete, a kvar na mreži bi trebao uskoro biti u potpunosti oktlonjen.

(www.jabuka.tv)