U Širokom Brijegu se gradi kolektor, u Ljubuškom vodovod – Jabuka.tv

U Širokom Brijegu se gradi kolektor, u Ljubuškom vodovod

U vodovodne projekte na području tri općine i jednog grada Županije Zapadnohercegovačke tijekom ove godine bit će uloženo ukupno 600.000 konvertibilnih maraka. Naime, Vlada ŽZH je, na prijedlog Ministarstva gospodarstva, donijela odluku o planu utroška sredstava ”Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva” za 2015. godinu.

Ovom odlukom, preko Ministarstva gospodarstva financirat će se projekti vezani za vodno gospodarstvo u ukupnom iznosu od 600.000 konvertibilnih maraka, piše Večernji list.

Kako stoji u navedenoj odluci Ministarstva gospodarstva, objekti financiranja su izgradnja vodovodne mreže u naselju Cerno, kao i rekonstrukcija i dogradnja pročistača otpadnih voda u Ljubuškom u ukupnom iznosu od 180.000 KM.

Nadalje, odlukom je obuhvaćena i izgradnja transportnog cjevovoda od čvora 38 do čvora 39 u smjeru Vira i izgradnja crpne stanice Zmijnac u sklopu vodoopskrbnog sustava Rakitno u općini Posušje u iznosu od 120.000 KM.

Za općinu Grude će se izdvojiti također 120.000 konvertibilnih maraka za izgradnju nove vodovodne mreže i poboljšanje postojeće u naselju Tihaljina, vodoopskrbu naselja u općini Grude s vodoopskrbnog sustava Posušje i izgradnju kolektora fekalne kanalizacije, dok će se za Široki Brijeg predviđeni iznos od 180.000 konvertibilnih maraka izdvojiti za izgradnju kanalizacijskog kolektora, redovito održavanje i čišćenje kanala hidrosustava i za izgradnju crpne stanice Buhovo.

Ovom odlukom postavio se strateški cilj i ulažu se veliki napori i značajna financijska sredstva za osiguranje dovoljnih zaliha čiste pitke vode za sva naselja koja je trenutačno nemaju, kao i održavanje postojeće vodoopskrbe i izgradnje kanalizacijskih kolektora.

Ova odluka također predstavlja nastavak uspješne suradnje na projektima vodnog gospodarstva između općina i Ministarstva gospodarstva ŽZH.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.