U Širokom Brijegu prikazan film ”Nisam se bojao umrijeti”

U organizaciji Matice hrvatske Mostar u nedjelju je u punom kinu Borak u Širokom Brijegu predstavljen igrano-dokumentarni film redatelja Jakova Sedlara “Nisam se bojao umrijeti, domoljubna misija Antona Kikaša 1991.”.

Na promociji filma ovoga uspješnoga poslovnoga čovjeka rodom iz Bijakovića kod Međugorja koji već desetljećima živi u Torontu u Kanadi, istinskoga domoljuba, filantropa, pjesnika i junaka Domovinskoga rata nazočio je veliki broj građana. Također, promociji je nazočio i gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević koji je prije projekcije uputio par prigodnih i pozdravnih riječi.

U filmu su se vidjeli detalje domoljubne misije 1991. godine, poklona oružja hrvatske zajednice Toronta MUP-u i Zboru narodne garde RH, kao i svi detalji onoga što je Kikaš prošao kroz to vrijeme. Film nakratko vraća sjećanja na vrijeme i događaje kada su se nad Hrvatskom nadvili tamni oblaci i kad je velikosrpski agresor ne samo sve uništavao nego je htio i prisvojiti veliki dio hrvatskoga teritorija, koji od stoljeća sedmoga pripada Hrvatima.

Nakon projekcije filma Anton Kikaš govorio je o svom turbulentnom, ali ljubavlju prema hrvatskom narodu i svojoj Domovini prožetom životu te načinima kako je prikupljao humanitarnu pomoć na banketima za Hrvatsku.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.