U Širokom Brijegu predstavljena prva zbirka dječjih pjesama "Za tvoj osmijeh, dijete" autorice Ružice Zeljko

U organizaciji Matice hrvatske Ogranak Široki Brijeg u kinu ‘Borak’ predstavljena je zbirka dječjih pjesama ‘Za tvoj osmijeh, dijete’ autorice Ružice Zeljko i izložba ilustracija iz knjige akademske slikarice Kristine Ćavar.

„Ovo je prva zbirka dječjih pjesama objavljena u Širokom Brijegu i stoga od srca čestitam Ružici, koja se poput djece ne ustručava nazvati stvari pravim imenom. Autorica u svojoj poeziji ne robuje strogim zakonima poetike, nego prednost daje poruci koju nosi pjesma“, rekla je, predstavljajući zbirku dječjih pjesama ‘Za tvoj osmijeh, dijete’, između ostalog prof. Blanka Kraljević. Gojko Jelić je pročitao recenziju fra Ante Marića. „Ružica je ovom zbirkom pjesama ušla u svijet poezije, družila se s njom već dugo, dugo. Svojim je stihovima vidjela ljepotu, divila joj se i znala primijetiti ono što se djeci sviđa“, stoji u recenziji fra Ante Marića. Pjesme su čitala djeca među kojima i troje od ukupno petero djece Ružice Zeljko koja je dječju poeziju povremeno objavljivala u različitim časopisima. Autorica Ružica Zeljko zahvalila je svima koji su pomogli tiskanje, kao i predstavljanje knjige istaknuvši da piše od pete godine „ali kada mi je Blanka rekla da je ugodno iznenađena mojim pisanjem to mi je došlo kao Nobelova nagrada i odlučila sam uz pomoć dobrih ljudi svoje pjesme publicirati“, rekla je Ružica Zeljko. Predstavljanje zbirke pjesama svojim nastupom, izvedbom Mozartovih sonata, upotpunio je Božo Cigić.

ruzica2 ruzica3 r2 r5 ruzica01

Zbirka dječjih pjesama ‘Za tvoj osmijeh, dijete’ pjesnikinje Ružice Zeljko, koja je izdana u nakladi Matice hrvatske Ogranak Široki Brijeg, sadrži 54 pjesme na 98 stranica, a pjesme su popraćene ilustracijama akademske slikarice Kristine Ćavar koje su bile izložene u kinu ‘Borak’.

(www.jabuka.tv)Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.