U Širokom Brijegu predstavljena knjiga o Jasenovcu i poslijeratnim jasenovačkim logorima

Predstavljanje knjige Stipe Pilića i Blanke Matković “Jasenovac i poslijeratni jasenovački logori, geostratreška točka velikosrpske politike i propagandni pokretač njezina širenja prema zapadu” održano je u četvrtak u kinu Borak u Širokom Brijegu.

Knjigu je predstavila autorica Blanka Matković, a nazočnima se pozdravnim riječima obratio i Gojko Jelić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg.

Matković je hrvatska znanstvenica i doktorantica s Odsjeka za političke znanosti i međunarodne studije Sveučilišta Warwick u Engleskoj na kojemu je u ožujku ove godine obranila doktorsku disertaciju. Osobito se bavi istraživanjem poslijeratnih jugokomunističkih zločina u Hrvatskoj.

S obzirom na to da je rođena s četiri različita oblika invaliditeta, u svom akademskom i profesionalnom naročito promiče prava osoba s invaliditetom i pružanje potpore za njihov što uspješniji život, učenje i rad.

Organizatori predstavljanja bili su Ogranak Matice hrvatske Široki BrijegPovjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća na području Grada Širokog Brijega.

(www.jabuka.tv)

 


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.