U Širokom Brijegu predstavljena digitalna tržnica

Radionica ”Agropoduzetništvo u Županiji Zapadnohercegovačkoj” održana je u četvrtak ujutro u Gradskoj vijećnici u Širokom Brijegu u sklopu koje je predstavljena i digitalna tržnica Agropin.

Organizatori su kazali kako ovim radionicama žele unaprijediti ne samo marketing nego i promociju lokalnih i tradicionalnih proizvoda u Hercegovini, u cilju boljeg pozicioniranja na tržištu, veće prepoznatljivosti i poboljšanja kvalitete turističke i agroturističke ponude.

Prezentirali smo digitalnu tržnicu i kratke lance opskrbe hranom. Digitalna tržnica je već na neki način zaživjela, a mi potičemo ljude da shvate kako mogu na jednostavniji način bez posrednika plasirati svoje proizvode ili svoje proizvodne viškove. Preko digitalne tržnice mogu unijeti koliko robe imaju kući za prodati i jednostavno se preko digitalne tržnice dogovoriti s kupcem oko cijene i načina preuzimanja robe. Digitalna tržnica pogotovo dolazi do izražaja kad se poljoprivredni proizvodi ukomponiraju s ugostiteljstvom jer će tako dobiti dodatnu vrijednost.

Nadam se da će digitalna tržnica u dogledno vrijeme zaživjeti u svom pravom obliku, a pogotovo kad se ukaže pojedini višak poljoprivrednih proizvoda tako da proizvođači uvide da mogu na kućnom pragu zaraditi koju dodatnu marku, izjavio je za portal Jabuka.tv šef odsjeka za upravljanje i koordiniranje sredstava za razvoj i europske integracije u Ministarstvu gospodarstva ŽZH Pero Mandić.

Pero Mandić

Radionica je bila namijenjena registriranim i neregistriranim proizvođačima lokalnih proizvoda, obiteljskim farmama te proizvođačima lokalnih suvenira ili tradicionalnih proizvoda. Cilj je bio otvoriti razgovore o mogućnostima i načinima razvoja turističkih iskustava temeljenih na konkretnim proizvodima i analizirati nekoliko primjera na tu temu.

Na radionici su predstavljene prezentacije o razvoju novih proizvoda, analizi i registraciji proizvoda, važnosti marketinga, kreiranju brenda, certificiranju, te poboljšanju pakiranja, unaprjeđenju dizajna i komunikacije proizvoda.

U drugom dijelu radionice nazočnima su predstavljeni načini povezivanja i razvoja kanala distribucije, promocija proizvoda s fokusom na rješenja ostvariva s malim proračunom, razvoj promo materijala, uvezivanje i integracija s lancem vrijednosti u turizmu.

Radionicu je organizirao Ured Vlade ŽZH za europske integracije u suradnji i uz podršku USAID Turizam projekta.

Aplikaciju digitalne tržnice Agropin za Android uređaje možete preuzeti OVDJE.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • Nitko nema od proizvodaca sami uposlenici gradske uprave,imate registar da ste se malo potrudili moglo je biti i do 50 ljudi koji se bave proizvodnjom

  • Nisu svi uhljebi.ovi Draskic poveo svog pajdu Anića preko kojeg izvlači pare u KUD Ganga.cim su oni tu, garantiram da će imat koristi osobne

  • Ako misliš da Dr… izvlači novac kroz to onda si u zabludi.Šta misliš kad se djele one velike parcele po industr.zonama kako neki ćopaju.
    EEE moj narode .

  • Ovo je jedinstvena prilika svima koji ,unatoč “računici ,” proizvode zdravu hranu na tradicionalan način da višak unovče te sami budu više cijenjeni. PODRŽAVAM 👍

  • Što će Gradu (hahaha- gradu!) Širokom digitalna tržnica, kad je tržnica gdje se kome svidi. Prodaje se svađe svašta. Na Trnu, u klancu, na Brijegu na 127 mjesta na Obilaznici, kod Križa, pod hotelom, pred Robnom kućom, na pijaci i na ulicama oko pijace, prema Oklajima, kog Dječjeg vrtića, na Lisama, u Knešpolju, na Privalju, na Kočerinu i tako dalje. Što rade gradski oci (očusi!), što rade inspekcije i policija? Je li sve to priliči GRADU? Dakle, prodaje se voće, povrće, sadnice, cvijeće, suho meso (krmetina, bravetina,jarčevina, zečevina, ćuketina, riba i tako dalje), buketi cvijeća, bostan, paprike, igračke. Kažu da i droge ima na prodaju na sve strane.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.