U Širokom Brijegu predstavljen Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje

U organizaciji načelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića i Udruga osoba s invaliditetom u Širokom Brijegu je održana sjednica na temu „Značaj i uloga Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom“. Predstavljanje Fonda, značaj i važnost te javne ustanove koja na izravan način pomaže i potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom prezentirala je Zora Mikulić predsjednica Udruge osoba s invaliditetom te Jelena Šimić pomoćnica ministra za rad i socijalnu skrb ŽZH-a.

Prisutni gospodarstvenici su iskazali interes za suradnju s Udrugom i Fondom. Cilj  predstavljanja Fonda je širenje informacije o zapošljavanju osoba sa invaliditetom uz pomoć Fonda i upoznavanje sa „Zakonom o zapošljavanju osoba s invaliditetom“(Službene novine FBiH  09/10) koji obvezuje sve pravne subjekte da svaka 16 osoba u poduzeću treba imati status osobe s invaliditetom iznad 60 %.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • žalosno je što se ovom skupu odazvalo 5 gospodarstvenika,nikoga nije bilo iz Mepasa,Herceg tiska,Primorke,Star športa,Kraša,Bernine,Namexa,Lukas Nakić……sve same gazde a niko ne želi osobu sa invaliditetom,čast prisutnim predstavnicima firma,poznate gazde sada nikoga ne poznaju,svi znamo šta su imali prije rata,gazde,sjetite li se ikada ko ste bili prije rata

  • pa šta bi u a3 radila osoba s invliditetom ili nameksu mepasu istovarala šlepera njima treba neki lakši posao prilagođen invaliditetu

  • Nemaju ratni profiteri obzira ni za zdrave radnike jer zapošljavaju prvo rodbinski onda susjedski,pa geografski pa tek onda opet po preporuci pa tek onda po stručnosti a kamo invalide! Pa niste valjda slijepi i ludi!Zato bojkot takvih i kupujmo koliko možemo u malim trgovinama,dućanima koji drži mala raja!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.