U Širokom Brijegu otvorena izložba slika i skulptura Anđelke Hrkać

U Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu u petak navečer je otvorena izložba slika i skulptura Anđelke Hrkać.

”Anđelka nije davno ušla u svijet umjetnosti, ali gledajući njezine slike i skulpture stječe se dojam da je Anđelka poodavno u umjetničkom svijetu”, rekao je ravnatelj Hrvatskog kulturnog doma Srećko Slišković predstavljajući izložbu slika i skulptura Anđelke Hrkać istovremeno postavljajući pitanje treba li čovjek imati formalnu naobrazbu da bi bio umjetnik.

Svoje izlaganje Srećko Slišković završio je recitirajući pjesmu Arsena Dedića ”Djevojka iz moga kraja”.

Novinar i književnik Dragan Marjanović je predstavljajući izložbu Anđelke Hrkać komentirao navode svoga prethodnika o formalnoj naobrazbi umjetnika, te istaknuo da poznati umjetnik Vlaho Buhovac također nije imao formalnu naobrazbu, a bio je vrhunski umjetnik.

”Karakteristična je drska uporaba boja, jako hrabro od Anđelke i ja joj na tome čestitam”, rekao je Marjanović dodavši da je Anđelkine slike prvi put vidio prije sat vremena.

Nazočne je pozdravio i fra Vendelin Karačić zahvalivši Anđelki na velikom događaju za Široki Brijeg.

U glazbenom dijelu programa dvije skladbe na gitari izveo je mladi glazbenik Filip Cigić, nastupila je i pjesnikinja Sanijela Matković, a program je vodio novinar Ljubo Kovač.

Autorica Anđelka Hrkać je zahvalila svima koji su joj pomogli da po treći puta izloži svoja djela istaknuvši da je s već s pet godina izradila pepeljaru od gline.

”Radim nešto s malom djecom i od njih sam puno naučila”, rekla je Anđelka dodavši da se najbolje osjeća kada slika.

(www.jabuka.tv)9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.