U Širokom Brijegu održana peta Eko-Etno kolonija

U organizaciji nevladine udruge EKO-ZH, udruge za zaštitu okoliša i kulturno povijesnog naslijeđa održana je peta po redu likovna kolonija u Širokom Brijegu pod nazivom Eko-Etno kolonija 2014.

Kolonija se odvijala u periodu od 4. do 7. prosinca 2014. u Širokom Brijegu na vrelu Borak te u kompleksu duhanske stanice. Iznjedrila je više od 30-tak slika s motivima ekološkog, etno prizvuka te pejzažnih prikaza.

eko_kolonija_siroki_2

Projekt je osim osnovnog cilja, buđenje ekološke svijesti i očuvanje tradicije u etnološkoj mitologiji, imao za cilj i interakciju studenata s različitih akademija u BiH i šire. Osim likovnog dijela, projekt je obuhvaćao i posjet Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg.

Sudjelovalo je ukupno 20 sudionika kolonije, a voditeljica ovogodišnje kolonije je studentica treće godine ALU Široki Brijeg Kristina Livančić.

eko_kolonija_siroki_1

Ove godine na likovnoj koloniji su sudjelovali studenti sa Akademije likovnih umjetnosti Trebinje, Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, Akademije likovnih umjetnosti Banja Luka, Akademije likovnih umjetnosti Beograd, Univerziteta Džemal Bijedić Mostar, nastavnički odjel, smjer likovna umjetnost, Škola primjenjene umjetnosti i dizajna Osijek te Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg. Početkom 2015. je u planu izložba sa prigodnim katalogom likovnih radova a održala bi se u prostorima koje koriste udruge mladih u duhanskoj stanici u Širokom Brijegu.

eko_kolonija_siroki_3

Likovna kolonija ove godine je postigla uspjeh, oplemenivši grad sa još jednim kulturnim događajem, potičući na razmišljanje o zaštiti okoliša i kulturnog blaga. Iako je ovo po redu peta likovna kolonija nadamo se, da će i dogodine Široki Brijeg ugostiti studente s raznih akademija i odisati likovnošću prožetom eko problematikom te etno motivima.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.