U Širokom Brijegu održan prvi cjelovečernji koncert klavirskog tria Scherzo

Prvi cjelovečernji koncert novoosnovanog Napretkovog klavirskog tria Scherzo održan je u ponedjeljak navečer u dvorani Glazbene škole Široki Brijeg.

Koncert je održan u organizaciji HKD-a Napredak – podružnica Široki Brijeg i Glazbene škole Široki Brijeg. Klavirski trio Scherzo čine mladi glazbenici u sastavu Silvia Vukojević (klavir), Ante Slišković (violina) te Nejla Komar (violončelo).

Mladi glazbenici koji čine ovaj trio su već afirmirani glazbenici i solisti, a zajedno kao trio “Scherzo” djeluju od kraja 2022. godine. Širokobriješka publika imala je priliku čuti Adagio iz baleta “Spartak”, A. Hačaturjana te Klavirski trio u e-molu “Dumky”, op. 90, A. Dvoraka.

Mladi glazbenici su naglasili kako je ovo tek početak njihovog rada i djelovanja te da koncerte publika može očekivati i u drugim gradovima diljem BiH, a i šire.

Predsjednica širokobriješke Napretkove Podružnice dr. art. Marijana Pažin-Ivešić zahvalila se ravnateljici Glazbene škole Široki Brijeg Tonćiki Kolobarić na uspješnoj suradnji, a mladim glazbenicima čestitala na koncertu te podržala njihove daljnje uspjehe u umjetničkom radu.

Foto: HKD Napredak

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.