U Širokom Brijegu obilježena 32. obljetnica HVO-a

U četvrtak 4. travnja u Širokom Brijegu je obilježena 32. obljetnica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane i 19. obljetnica utemeljenja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH.

Na Trgu širokobrijeških žrtava ispred spomen obilježja položen je vijenac i zapaljene svijeće.

U izaslanstvu su bili predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada Širokog Brijega, Vlade Županije Zapadnohercegovačke i predstavnici Oružanih snaga.

U svečanom obilježavanju sudjelovali su pripadnici Oružanih snaga BiH, odnosno 1. pješačke (gardijske) pukovnije koja baštini identitet, tradiciju i kulturno povijesno nasljeđe Hrvatskog vijeća obrane i hrvatskog naroda.

Obilježavanje 32. obljetnice utemeljenja HVO-a i 19. obljetnica utemeljenja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH započelo je u ponedjeljak, 3. travnja, a završit će 8. travnja u Mostaru gdje će biti održana središnja svečanost.

U Sarajevu i Tomislavgradu obilježena 32. obljetnica utemeljenja HVO-a

(www.jabuka.tv)

26 komentara

 • Čestitke HVO-u koji su prvi stali u obranu svog Naroda i kada su drugi govorili da to nije njihov Rat…… a danas izmiŝljaju neku agresiju od strane Hrvata.

 • Miro je pravi čovik.
  Iz svinjca čovik produži služiti narodu.
  Samo plahne zglobove.
  To Miro kralju naš. Tko bi ugodio ovim garibima. Digni im pršute za duplo.
  Svak bi neradijo a imao.

 • Koga ovi ovdje predstavljaju?Obitelj poginulih branitelja,je li vas stid?Vladu vodi čovjek koji je radio za sis i mnogi su u Hagu završili radi njega,ministarstvo pravosuđa mali jebivetar kojem ni tata nije bio u ratu,Mađi svaka čast na ratnom putu

 • Bio sam od Galca pa do kraja rata, ali nije to moj svijet. Gadi mi se način na koje se sve to odigralo poslije rata do danas.Žao mi je što sam učesnik domovinskog rata.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.