U Širokom Brijegu i Mostaru provodit će se probni popis stanovništva

Probni popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH bit će obavljen od 15. do 29. listopada, a provodi se u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine

U Federaciji Bosne i Hercegovine probni popis će se vršiti na teritoriju 19 općina, odnosno 33 popisna kruga.

Probni popis će se provesti u Bihaću, Cazinu, Orašju, Tuzli, Lukavcu, Zenici, Kaknju, Goraždu, Travniku, Mostaru, Neumu, Širokom Brijegu, Livnu, a na području Sarajeva u općinama Centar, Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo, Stari Grad i Ilijaš.

Predstojeći probni popis predstavlja simulaciju popisa stanovništva na jednom broju popisnih krugova, odabranih uzorkom, radi provjere pripremljenih metodoloških, organizacijskih i informatičkih rješenja u prikupljanju i obradi popisnih podataka da bi se pravovremeno i na prikladan način pripremila provedba i otklonili eventualni nedostaci i krenulo u završnu fazu priprema popisa stanovništva sljedeće godine.

Kako navode iz Federalnog zavoda za statistiku podaci prikupljeni u probnom popisu stanovništva koristit će se isključivo u statističke svrhe i smatraju se povjerljivim.

Građani se mole za punu suradnju u realiziranju ove izuzetno važne statističke aktivnosti za Bosnu i Hercegovinu. (Fena)

(www.jabuka.tv)

8 komentara

    • Čini se tako. Ipak Široki to i je, bez obrzira na veličinu i broj stanovnika. Najveća protu-reklama Širokom je što ga i sada nema na Google Maps među gradovima, posebno to što i sada piše Lištica. Mislim da je to zbog krivih podataka u institucijama BiH.

  • to za google maps je zalosno, prije mozes naci izbično nego široki, ali s obzirom odakle uređuju podatke na google za bih, dobro je da su ikako stavili “lišticu”, jadno

  • a da i ja sam tražio na google-u haha to sigurno imaju veze ovi iz Sarajeva nešto!
    piše Lise ili Lištica i slika je skroz mutna,kako su stavili ono da je pola Ljubuškog čišća slika a Široki ne hah ali šta ćeš popravit će se i to nekad

  • Nadajmo se da ce miro kraljevic ili pepic,ovo procitat pa sredit ovo do nedilje,ako ne rijesi sad ovo za izbore nece nikad!!!!!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.