U Širokom Brijegu predstavljena monografija “Državnopravna misao fra Dominika Mandića”

U petak je u Franjevačkom muzeju i galeriji u Širokom Brijegu predstavljena znanstvena monografija “Državnopravna misao fra Dominika Mandića” čiji su autori dr. sc. Ivona Šego Marić i doc. dr. sc. Tihomir Zovko.

Predstavljanje je bilo u organizaciji Franjevačkog samostana Uznesenja BDM Široki Brijeg.

Ova monografija je ugledala svjetlo početkom listopada i ona je spoj prava i povijesti, a radi se interdisciplinarnom istraživanju koje ima svoju znanstvenu težinu.

Tema je vrlo bitna za povijest hrvatskog naroda, a recenenti ovog djela su prof. dr. sc. Željko Bartulović, prof. dr. sc. Ljubomir Zovko, prof. dr. sc. Vilma Pezelj, prof. dr. sc. Ivica Šarac i prof. dr. sc. Ivica Lučić.

Knjigu su uz autore predstavili prof. dr. Ljubomir Zovko, s Pravnog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru, dr. sc. Hrvoje Mandić, znanstveni suradnik Arihiv Sveučilišta u Zagrebu, gvardijan fra Ivan Marić, a moderatorica je bila Anita Martinac, dipl. iur. spisateljica.

Velik interes publike za monografijom o fra Dominiku Mandiću

Dodajmo i kako je predstavljanje ove monografije izazvalo veliko zanimanje u Širokom Brijegu, jer je dvorana Franjevačkog muzeja i galerije bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.