U siječnju zabilježen blagi rast industrijske proizvodnje u BiH

Ukupna industrijska proizvodnja u BiH u siječnju veća je za 0,2 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je u usporedbi sa istim mjesecom prošle godine industrijska proizvodnja manja za 0,3 posto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Proizvodnja kapitalnih proizvoda u siječnju veća je za 6,3 posto u odnosu na prosinac prošle godine, energije za 2,9 posto, intermedijarnih proizvoda za 1,7 posto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 0,7 posto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,5 posto.

U odnosu na isti mjesec prošle godine, u siječnju proizvodnja kapitalnih proizvoda veća je za 7,9 posto, intermedijarnih proizvoda za 2,4 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,4 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,5 posto, dok je proizvodnja energije manja za 9,7 posto.

Industrijska proizvodnja koja nije u tijeku sezone, u siječnju, u usporedbi s prosincom 2022. u vađenju ruda i kamena bilježi rast od 9,2 posto, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom od 0,6 posto, dok je u prerađivačkoj industriji zabilježen pad od 0,4 posto.

U siječnju u odnosu na isti mjesec lani, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena u prerađivačkoj industriji veća je za 1,9 posto, dok je u vađenju ruda i kamena manja za 4,1 posto, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom za 8,2 posto.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Ništa nema vajde kad su minimalne plaće 590km, kad su penzije 590 km za 40 godina rada, kad dječiji nadoplatak primaju samo teški socijalni slučajevi, kad nezaposleni koji su zbog rata i zatvorenih firmi ostali bez posla i firmi i nisu se više zaposlili, kad su socijlne naknade nikakve, kad đaci studenti nemaju ništa,kad u školama i bolnicama nedostaje svega pa i tolat papira itd.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.